Ahojte priatelia,

veru, blýska sa. Nielen na nebi, ja myslím blýskanie sa na lepšie časy, na lepší život bez výrazných obmedzení. Zatiaľ to neplatí na celom Slovensku. Je potrebné poznať farby svojho okresu. Tu vidím problém. Predstavte si, chcete ísť s kamarátmi do krčmy a musíte vedieť či ste bordový, červený alebo ružový okres. Pozeráte na covid mapu a máte v tom „hokej“. Keby tam ešte pridali staroružovú alebo cyklámenovú, v tom by sa už nezorientoval žiadny muž. Teda okrem módnych návrhárov, stylistov a vizážistov. Tí ale do krčmy nechodia.

Čo sa týka našej politickej scény, mám zlú správu. Igor zistil, že okrem ministra zahraničných vecí a zdravotníctva, je aj minister financií. A nie hocijaký. Aj keď sa podľa vlastných slov vo financiách nevyzná (alebo práve preto?), dokáže zaťať sekeru vyššie ako náš legendárny zbojník Juraj. Prečo sa aspoň o tak dôležitej veci, akou je štátny rozpočet, neporadí s manželkou? Nemôžeme sa čudovať, že chce aby sme sa množili. Veď keby mu to s rozpočtom vyšlo, budú to musieť splácať ešte aj deti detí našich detí. Evidentne mu jeho divoké nápady nezaberú veľa času a vo voľnej chvíli ho napadlo že je aj ministrom hospodárstva a šup. Už je v Amerike, aby sa porozprával o budúcnosti U.S. Steel-u u nás. Možno tam dostane nejaký ďalší nápad a pobyt si predĺži. Boh žehnaj Amerike!

Dobré je, že sa náš Matelko stiahol aspoň čiastočne z médií. Už prešla doba, keď ste si zapli akýkoľvek SK kanál a tam Igor, otvorili si akúkoľvek dennú tlač a tam Igor. Ja som sa vtedy obával aj konzervu si otvoriť. Vystriedali ho iní. Hranol chytil druhý dych (dúfam že posledný) a Pele nezaostáva. K nim sa pridružujú ďalší. Začínam nadobúdať dojem, že keď sleduješ prejav politika, je to ako keď vidíš letieť medzi oblakmi kravu. Pozeráš, a premýšľaš o tom, ako sa to hovädo dostalo tak vysoko.

Máj je síce ešte studený a vlhký, ale letné teploty sa nezadržateľne blížia. Tak som si zo zvedavosti vyskúšal kraťasy. Zapol som ich všetky. Ale len keď som ich nemal na sebe. Myslím, že za to môže viac faktorov. Nejakú stopu zanechal určite aj alkohol, pri ktorom som sa však už naučil povedať nie. Napríklad keď sa ma niekto opýta, či si dám víno, odpoviem: „A prečo nie?“ Nielen ja mám problém s postavou. Kamarátova manželka povedala, že evidentne zdedila postavu po gréckej bohyni. On ju opravil, že Budha nie je grécky boh. Odvtedy som ho na pive nevidel. Minule mi doktor zakázal piť tvrdé. Na druhý deň som mu zavolal, či už môžem. „Nie“, hovorí, „veď som Vám to včera zakázal“ a zavesil. Neviem z čoho bol nervózny, len som chcel vedieť, či medzitým nepokročila lekárska veda.

Ako štandardne, aj v tomto obšťastníku by sme tiež chceli upozorniť na aktuality od spoločnosti CISCO. Určite viete, že Cisco robí pre svojich partnerov pravidelne tréningy, mítingy alebo eventy.

Zoznam nastávajúcich, ako aj nahrávky minulých eventov môžete nájsť na stránke:

https://salesconnect.cisco.com/#/program/PAGE-14862

Chceli by sme Vám dať do pozornosti Cisco SD-WAN Virtual Partner Summit, ktorý sa bude konať 2.júna 2021. Cisco predstaví novinky z portfólia Cisco Viptela a Meraki SD-Wan. Tento event je určený pre sieťových inžinierov, špecialistov, architektov, BDM a Sales&PreSales.

Registrácia: https://web.cvent.com/event/9077fdd1-9aaa-44d5-9777-e7f198125b7f/summary?locale=en-US&i=zp0rdGCvvkykWUuFz82kaA

Akcie CISCO nájdete aj na ASBIS webe: https://online.asbis.sk/default.asp?inc=userfiles%2Fsites/cisco/cisco-prehlad-10-2020.html          alebo píšte na [email protected] .

Dúfame, že sme Vám pomohli so zdvihnutím napríklad nálady, ale zároveň aj priniesli užitočné informácie pre Váš business.

Milí priatelia, dúfame, že vás Obšťastník pobavil. Prosíme, berte na vedomie, že Obšťastník neodzrkadľuje názory a hodnoty spoločností Cisco a Asbis. Zdieľame ho s vami, aby spestril váš pracovný čas a priniesol dobrú náladu všetkým, ktorým je humor nášho obľúbeného kolegu Džejdžeja sympatický.

Váš Asbis tím