Ahojte priatelia!

Ani sme sa nenazdali a máme tu jar. Ak sme si pomysleli, že aký teplý máme február, tak marec bude určite úplne horúci. Aspoň čo sa týka prezidentských volieb. Tým nemám na mysli telesnú teplotu jednotlivých kandidátov i keď podľa mňa niektorí museli mať riadnu horúčku ba až mozgovú príhodu pri rozhodovaní sa o podaní kandidatúry. Takže 23.3. a 6.4. sa vidíme na voľbách priatelia. Potom, ako sa na rodu verných Slovákov patrí, preberieme tipy na výsledky v krčme.

Jar nám teda začína príjemne aspoň čo sa počasia týka a to je ten správny čas, aby by sme po náročnom konci roka nabrali nové životné sily. Viacerí sme sa cítili vyčerpanejší ako žumpy po úspešnom zásahu pomocou fekálneho auta. Netreba to podceňovať a ťažkosti rovnako, ako aj pri erektilnej dysfunkcii, riešiť čo najskôr. Mám niektoré tipy, ktoré u mňa zaberajú. Myslím tým získanie pohody pri vyčerpaní, pomoc pri tom druhom probléme si môžeme rozobrať v máji, lásky čase.

Dôležitý je pre mňa sociálny kontakt. Spojme sa a komunikujme s osobou alebo skupinou, ktorá má pre nás osobne aspoň nejaký zmysel. Ale aby sme si to skutočne užili, mali by to byť známi alebo priatelia. Zo skúsenosti viem, že skupinoví anonymní alkoholici nepomôžu. Nemáte náhodou medzi priateľmi patológa? Mne sa s patológmi najlepšie komunikuje. Majú veľmi radi otvorených ľudí.

Zamyslime sa nad svojou prácou. Ako naša rola pomáha iným alebo či poskytuje veľmi prospešný alebo potrebný produkt či službu? Pokúsme sa vo svojej práci nájsť hodnotu. Alebo bude ešte lepšie, keď sa nám podarí akýmkoľvek spôsobom dosiahnuť, aby v našej práci našiel hodnotu aj náš šéf.

Vyhraďme si čas na relaxáciu. Relaxačné techniky ako je joga, meditácia alebo hlboké dýchanie, aktivujú relaxačnú reakciu tela, stav pokoja, ktorý je opakom stresovej reakcie. Dokonca sa vraj pomocou takýchto techník dokážeme dostať do svojho vnútra. Ja som to zažil. Len som si myslel, že sa to stane vďaka meditácii a nie že sa dotknem môjho vnútorného „ja“ kvôli jednovrstvovému toaleťáku v akcii.

Zamyslenie na záver. Hlavne sa nestresujme z pomerov na Slovensku. No a čo, že žijeme v krajine, v ktorej namiesto vinníka dopravnej nehody potrestajú policajtov, ktorí ju vyšetrujú. Mali by sme sa zmieriť aj s tým, že je viacero vecí, ktoré asi reálne nikdy neuvidíme. O takom drakovi, morskej panne, Krakenovi alebo videu z dopravnej nehody so semaforom v Dúbravke sa nám predsa pokojne môže snívať.

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na niečo zaujímavé z IT a CISCO rodinky.

VMware mení spôsob licencovania

Potom, čo spoločnosť Broadcom prevzala spoločnosť VMware, oznámila zásadné zmeny v budúcom licencovaní. Všetci zákazníci s trvalými licenciami sú vyzývaní k prechodu na predplatené licencie. Licencovanie cez OEM partnerov už nebude ďalej možné. Viac na: https://blogs.vmware.com/cloud-foundation/2024/01/22/vmware-end-of-availability-of-perpetual-licensing-and-saas-services/  

Meraki subscripčné licencovanie

CISCO tiež mení pre svoju časť Meraki licencovanie. V Meraki subskripčnom modeli sa zjednodušuje licencovanie a od marca sa dá subskripcia aj modifikovať. Bude jediné SKU a to „MERAKI-SUB“.      PDL a CO-Term licencie ešte nekončia, naďalej sa predávajú. Čo patrí do akého tieru nájdete na: https://documentation.meraki.com/General_Administration/Licensing/Meraki_Subscription_Licensing_Overview Dúfame, že aj dnes sme Vám priniesli niečo podnetné a zároveň aj pomohli k lepšej nálade.