Ahojte priatelia, asi už máte tiež pandémie plné zuby, ako maku po skonzumovaní pravého slovenského makovníka. Darmo západ kričí, že sme drogovo závislí, keď jeme niečo také plné maku…. Musíme sa brániť. Určite to nie je pravda. Síce závislí sme, ale nie na maku. Veď načo by nám potom bol alkohol a cigarety?

Keďže už toho máme dosť, o covide ani slovka. Iba sa pochválim, že mám v sebe prvú dávku. Na výber nie je, Astra to istí. Napriek tomu žijem. Aspoň si to myslím. Na potvrdení ma prekvapilo upozornenie, že jeden až dva dni sa mám vyhýbať fyzicky náročným činnostiam a alkoholu. Tomu fyzickému sa vyhýbam už rok, čo je na mne vidieť. Ale alkoholu…? Už chápem časti populácie, čo váha s očkovaním… Tie dva dni som prežil. Celkovo s asi trojhodinovou zvýšenou teplotou. Neviem, či prišla z dôvodu očkovania, alebo neuveriteľne dlhej abstinencie. Keď som si potom prečítal všetky negatívne účinky alkoholu, rozhodol som sa že s tým skončím. Už viac nebudem čítať…

Náš Matelko sa opäť ukázal výletom do Ruska a Maďarska, hoci nie je ani minister zahraničných vecí, ani zdravotníctva. Asi by mu to mal niekto pripomenúť. Má to však jednu výhodu. Kým si nespomenie, že je minister financií, aspoň sa tam nič nepohnojí. Hnojenie síce patrí pod iné ministerstvo, ale pri ňom si môžeme byť istí iba tým, že si nemôžeme byť istí ničím.

Česi si napriek 30-tim rokom od odchodu posledného sovietskeho vojaka z územia bývalého Československa myslia, že na nich Rusi nezanevreli. Občas im niečo vyhodia na oči, občas len tak do povetria. Z nejakého dôvodu sa to našim bratom nepáči a tak vyhostili 18 členov ruského diplomatického zboru. Teraz sa tí chudáci musia vrátiť z civilizácie domov. Podľa mňa je to nehumánne.

Dobrá správa, obchody sa otvárajú. Už nebudú otvorené len potraviny. Aj keď som si celkom vystačil len s nimi. Vždy, keď som si kúpil fľašu rumu, zobral som aj múku. Nech si ľudia naokolo myslia, že idem piecť. Teraz mám doma navyše viac ako 50 kg múky. Kto má záujem, prihláste sa.

Aj v tomto obšťastníku by sme tiež chceli upozorniť na aktualitu od spoločnosti CISCO – vyjadrenie k (ne)dostupnostiam (úryvok z prekladu):

„..Dočasné zatvorenie výrobných liniek môžu ovplyvniť dodacie lehoty produktov a viesť k preplánovaniu dodacích dôb objednávok. Spoločnosť CISCO udržuje odolný distribučný reťazec so zastupiteľnosťou a silnými partnerstvami, ktorých cieľom je presunúť operácie a znížiť dopad týchto dočasných odstavení. Sme si vedomí, že u niektorých konkrétnych produktov v súčasnej dobe už dochádza k predĺženým dodacím lehotám, alebo k posunu predpokladaných dodacích termínov (napr. oproti pôvodne očakávaným termínom pri objednávkach z decembra 2020 ide o cca štvormesačné predĺženie v dôsledku nedostatku niektorých komponentov), čo je nepríjemný, avšak nie neobvyklý sprievodný jav spojený s prevádzkou komplexného globálneho dodávateľského reťazca v tejto neľahkej dobe. ..“

Z toho dôvodu by sme vás, našich partnerov chceli poprosiť o trpezlivosť pri predĺženiach dostupností niektorých produktov.

Akcie CISCO nájdete aj na ASBIS webe: https://online.asbis.sk/default.asp?inc=userfiles%2Fsites/cisco/cisco-prehlad-10-2020.html          alebo píšte na [email protected] .

Dúfame, že sme Vám pomohli so zdvihnutím nálady, ale zároveň aj priniesli užitočné informácie pre Váš business.