Ahojte priatelia!

Moja manželka je celkom skúsená kuchárka a  pri nej neviem tak jednoducho schudnúť, ako sa to stáva súčasným mladomanželov. Napríklad kamarát – mladoženáč hovoril, že mu partnerka varila guľáš. Bol vraj trochu hustejší. Keďže bol hladný, tak si z neho odkrojil dva-tri plátky. Kamarátke sa zase sťažovala čerstvo vydatá dcéra, že jej manžel nechce jesť ryžu. „Povedz mu že si ju pre neho varila s láskou“, radila jej kamarátka. „Jaj, ryžu treba variť?“, čudovala sa dcéra. Asi by som mal manželke odporučil variť podľa receptov našich prababičiek. Ak recept začínal: „Kúp chudý kus hovädziny, asi tak za 5 korún…“, tak z neho pri súčasných cenách nepriberie ani novorodenec.

V poslednej dobe sa nám množia prípady stretu s medveďmi. Zatiaľ sa s tým vieme rýchlo vysporiadať. Nejaký medveď zranil ľudí v Liptovskom Mikuláši. Do niekoľkých dní za to nejakého medveďa zastrelili. Len neviem či si tým do budúcnosti pomôžeme. Keď si pozrieme ekonomické ukazovatele Slovenska, jeho demografiu a ďalšie štatistiky, musí nám byť jasné, že nie je ďaleko doba, keď sa po slovenských uliciach budú prechádzať už iba medvede. Určite ste narazili na viacero návodov, čo robiť keď stretnete medveďa. Nebudem sa preto o tom rozpisovať. Útek je odporúčaný iba ak je možný úkryt veľmi blízko. Ja by som vám chcel poradiť, ako pri tom „zrýchlenom ústupe“ môžete odhadnúť, aký druh medveďa vás naháňa. Ak bežíte, bežíte… potom vyleziete na strom a medveď lezie za vami, tak to bude medveď hnedý. Ak bežíte, bežíte… potom vyleziete na strom a medveď za vami nelezie, ale začne so stromom kmásať, tak je to pravdepodobne grizly. Ak bežíte, bežíte… a nikde okolo nevidíte ani náznak stromov, tak to vás asi naháňa medveď biely.

Zamyslenie na záver. Ani medveď, ani slovenský prezident, najhorší je alkoholik, ekológ a ranné vtáča v jednom. Takí sú schopní v nedeľu o šiestej ráno minimálne pol hodinu hádzať prázdne fľaše po sobotňajšej akcii do kontajnera so sklom. Takých treba strieľať, nie medvede. Na tie si časom zvykneme. Možno aj na prezidenta…

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na niečo zaujímavé z CISCO rodinky.

CISCO či Meraki?

Power of the Platform a synergie medzi Catalyst a Meraki nám naberá na rýchlosti. Ak sa chcete naučiť Meraki vo vlastnom študijnom režime, kompletný Meraki Learning Hub nájdete na https://community.meraki.com/t5/Learning-Hub/ct-p/hub .

Tretia generácia Meraki kamier

Meraki začalo ponúkať tretiu generáciu kamier – MV13 a MV33 https://blogs.cisco.com/retail/new-meraki-mv13-mv33 . Zároveň ohlásili dve nové funkcie a to Attribute search – vyhľadávanie v zázname na základe detailov (podľa šiat alebo značky auta..) a Presence analytics – napr. keď bola prekročená nejaká čiara alebo niekto vstúpil do nadefinovanej oblasti. Attribute search je dostupný len na kamerách tretej generácie, Presence analytics na kamerách druhej a tretej generácie.

Dúfame, že aj dnes sme Vám priniesli niečo podnetné a zároveň aj pomohli k lepšej nálade.