Ahojte priatelia!

Takýto teplý, kedysi „víťazný“ február sme na Slovensku dlho nemali. A pod opisom teplý, myslím reálne teplý. Veď sme už mali aj 18°. Aj keď niektorí, čo vyhlasovali že sú čistí „hetero“ a teraz vyhlasujú že sa cítia ako „bobkový list“, mojim slovám asi porozumejú vždy len po svojom.

„Čo bolo, bolo…“ zaznelo v jednom nemenovanom kultovom filme. Terazky máme vo februári miesto víťazstva pracujúceho ľudu sviatok svätého Valentína. Každopádne, som radšej keď sa pozornosť venuje skôr našim ženám ako ľudovým milíciám. Jednoducho, musíme si naše ženy viac vážiť. A nielen preto, aby sme sa presvedčili, že sa do šiat, čo teraz nosia, už vážne nezmestia a reálne potrebujú nové. Takže chlapi, doneste domov riadne kytice, neposielajte len ich fotky mailom. Ako najedení by ste sa vy cítili, keby ste od svojich polovičiek, dostávali miesto krabičiek s obedmi len fotky plných tanierov zabíjačkových špecialít?

Na druhej strane, aj naše drahé (väčšinou doslova) partnerky, nám niekedy vedia pripraviť ťažké chvíle. Napríklad som čítal, že na celom svete považujú alkoholizmus za chorobu. Nerozumiem tomu, lebo na Slovensku (keď nie na celom, tak aspoň časti), sa Ťa spýtajú: Ta co nevypiješ? Ši chorý? Rozumiem, viacero z nás trpí touto diagnózou. Preto sa pýtam: Ak je pravda, že alkoholizmus je choroba, tak prečo sa veľa žien tak hnusne správajú k nám, chorým chlapom?

Naše partnerky sú určite tie najúžasnejšie. Teda pokiaľ sa nerozhodnú nebyť až také dobré. Zažil som rozhovor s kamarátom na chodníku pri jeho bytovke. Jeho žena sa vyklonila z balkóna a kričala na neho z poschodia: „Už si mal vystreľujúcu bolesť v celom tele, ako keby niekto pichal špendlíkom do woodoo bábiky?“ On pozrel hore: „ Nie, prečo?“. Jeho žena na chvíľu vbehla do izby, znova vybehla na balkón: „..a teraz?“. Nevadí, my sa z chorôb vystrábime. Keď už nie pomocou nášho upadajúceho zdravotníctva, tak bežte na letisko. Zadarmo Vám zmerajú teplotu, urobia röntgen a pre fajnšmekrov, ktorí sa odvážia mimochodom spomenúť Al Kaidu, tak aj kolonoskopiu.

Zamyslenie na záver. Myslíte si, že fúkať 15 hodín po dopravnej nehode je slasť? Ja to skôr považujem za mučenie. Keď si predstavím, že takú dlhú dobu musím čakať na príslušníkov, bez toho aby som si mohol vypiť….

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na niečo zaujímavé z CISCO rodinky.

Novinky z Cisco Live Amsterdam

Cloud Monitoring pre Catalyst Wireless – Cisco CISCO oznámilo zavedenie Cloud Monitoringu pre Catalyst Wireless. Počnúc verejnou beta verziou, ktorej uvedenie sa predpokladá v apríli, môžu zákazníci Cisco získať prehľad o prevádzke v ich bezdrôtovej sieti prostredníctvom dashboard Meraki. Riešenie podporuje kontrolery Catalyst 9800 a väčšinu access pointov Catalyst Wi-Fi 5 Wave 2, Wi-Fi 6 a Wi-Fi 6E. V kombinácii s prepínačmi Catalyst pripojenými ku cloudu môžu správcovia a tímy podpory rýchlo diagnostikovať a riešiť problémy kdekoľvek v sieti.

Nový rad Catalyst 9300-M cloud-managed switches – S najnovšími prírastkami do portfólia Catalyst 9300-M budú zákazníci ťažiť z výkonu a bezpečnosti prepínačov Catalyst 9300 v kombinácii s jednoduchosťou a efektívnosťou cloudovej správy Meraki. Zákazníci si teraz môžu vybrať z 15 výkonných nových modelov.

Viac na: https://blogs.cisco.com/networking/delivering-simplified-operations-the-latest-from-cisco-live-amsterdam

Dúfame, že aj dnes sme Vám priniesli niečo podnetné a zároveň aj pomohli k lepšej nálade.