Ahojte priatelia!

Ani sme sa nenazdali a už tu máme september. Deti v školách, my v práci alebo opäť na služobných akciách a znova sa na chvíľu do počasia vrátili tridsiatky. Jednoducho, až na tie teploty, na prvý pohľad bežný september. Nebyť jeho volebného záveru. Nuž, kto chce mať po voľbách nárok na pripomienky, mal by ísť voliť podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia. Podľa výsledkov predvolebných prieskumov sa mi však zdá, že väčšina Slovákov nemá ani vedomie, ani svedomie. Začínam byť presvedčený, že najlepším dôkazom toho, že vo vesmíre existujú inteligentné bytosti je fakt, že sa nikoho zo Slovákov nesnažia kontaktovať.

Momentálne je témou číslo 1 na Slovensku migrácia. Zvláštne je, že všetci naši politici sa zhodnú, že najväčším problémom sú migranti, ktorí tadiaľto iba prechádzajú. Prečo nikoho nenapadne, že naším oveľa väčším problémom je, že ani takí zúfalí ľudia vôbec nezvažujú, že by na Slovensku chceli ostať? Uvediem kamarátov príklad z lekárskej praxe. Psychiater vraví pacientovi: Hovoríte že Vy žijete na Slovensku už 30 rokov a ste veľmi spokojný? Tak takúto chorobu som tu ešte nemal….

V lete sme si určite mnohí užívali radovánok a dopriali si aj veľa chutného ale nezdravého. Je načase postarať sa o oddych a očistu. Dám Vám pár tipov. Zistil som, že sa prebudím oveľa sviežejší, keď si budík nenastavím na celú hodinu. Prehodil som si ho zo 6,00 hod. na 10,26 hod. a vstal som čerstvý ako rybička. Dobré je aj zapojenie pohybu. Minule som sa z krčmy vracal domou okolo fitka. Nad vchodom visela tabuľa s nápisom – Ty dokážeš viac! Vážne som sa nad tým zamyslel a nakoniec sa vrátil a šupol ešte šesť pív. Všimli ste si, že dnešné deti sa nevedia hrať ako my za mladi? Žiadny pohyb, len mobil či počítač. Kedysi to bolo iné. Ja som vzal luk, kamarát jablko a už sme svišťali von. Dnes by mal 52 rokov. Rôzne akcie na skvalitnenie života majú aj vo svete. Napríklad Októberfest. Kto ho nepozná, je to veselá akcia, na ktorej sa Nemci snažia chľastať tak, ako my Slováci v bežný deň.

Ešte mám jednu novinku. Tretí krát som sa oženil. Viem, tým ktorí hovoria že už raz je veľa, to príde nepochopiteľné. Na vysvetlenie, moja „čerstvá“ manželka hovorí: Ak sa Ti do kabelky nezmestia tri fľaše vína, nie je to dobrá kabelka. No nevezmite si takú ženu. Blížim sa k veku, kedy byť dobrý v posteli znamená nechrápať, neprdieť a nekradnúť paplón. Keďže máme oddelené paplóny, som dobrý aspoň na 33%. Asi som optimista, pretože verím že aj u nás občas narazíte na človeka, ktorý Vám veľmi rýchlo dokáže zmeniť život k lepšiemu. Takým ľuďom sa zvyčajne hovorí „barman“.

Záverom by som sa s vami chcel podeliť o jednu skoro až kresťanskú myšlienku: „Porno je škodlivé, pretože vytvára u mladých ľudí nerealistické očakávania, že inštalatér príde v podstate ihneď.“

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na niečo zaujímavé z CISCO rodinky.

Cisco Prime Infrastructure končí

Pre tých ktorý si obľúbili CISCO PI máme smutnú správu. Možnosť objednávky nových Cisco Prime Infrastructure HW Gen3 Appliance a 3.10 Software, licencií končí 29.9.2023. Kompletné míľniky EoS a EoL nájdete https://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/cloud-systems-management/prime-infrastructure/prime-infrast-gen-appliance-lic-eol.html .

CISCO fiškál 2023

Spoločnosť Cisco zvýšila vo finálnom fiškálnom štvrťroku roku 2023 o 16% na 15,2 miliardy dolárov a čistý zisk vzrástol o 41% na štyri miliardy dolárov. Zároveň oznámili, že konečne vybavili posledné objednávky na produkty, ktoré sa nahromadili v dôsledku výpadkov v dodávateľských reťazcoch počas pandémie. Takže šup-šup do nových objednávok, nech ich lepšie dostupnosti preveríme.

Dúfame, že aj dnes sme Vám priniesli niečo zaujímavé a zároveň aj pomohli k lepšej nálade.