Ahojte priatelia! Voľby sú za nami a kto takýto výsledok nepredpokladal, buď nežije na Slovensku alebo je nenapraviteľný optimista. Naplno sa prejavilo sedem bolestí slovenského voliča: 1. Krátka pamäť, 2. Nenaletieť sľubom a ohováraniu, 3. Ta to sa neoplatí, 4. Všetci sú rovnakí, 5. Nech radšej susedovi zdochne krava, 6. Viera v zázračnú premenu, 7. Absolútna nepoučiteľnosť. Vo Wikipédii čoskoro nájdeme vysvetlenie k Štokholmskému syndrómu na slovenský spôsob – čím viac voličov pred voľbami zavádzaš a podvádzaš, tým viac Ťa majú radi. Niekto múdry, slávny a známy povedal, že tajomstvo politického úspechu tkvie v slušnosti a úprimnosti. Mal pravdu. Akonáhle sa slušnosti a úprimnosti zbavíte, máte na Slovensku šancu uspieť v politike. Na druhej strane, budúcej vláde nebude asi veľmi čo závidieť. Keby sa všetky voľné peniaze v štátnej kase mali premeniť na mäso, nenašli by sme tam ani jednu mušku-mäsiarku. Kde nič nie je, ani mucha ne(s)berie.

Nevadí, asi nám musí byť horšie, aby začalo byť lepšie. My Slováci samozrejme chceme pokrok. Akurát musí byť taký, že keď budeme starí, tak všetko musí byť presne také, ako keď sme boli mladí. Aj na hraniciach so všetkými našimi susedmi (dúfajme že len dočasne) sa opäť kontroluje. Na poľských sú aj barikády. To mi pripomenulo minulosť, na ktorú si mladí nepamätajú a väčšina starých akoby zabudla. Najlepšie ju vystihuje rozhovor dvoch Slovákov, syna s otcom, ktorí za socializmu prechádzali popri ostnatom hraničnom plote. Syn sa pýta: „Otec, kto žije za tým plotom?“ „My synak, my“ odpovedá otec. Viete o tom, že Slovensko sa javí ako najnezávislejšia krajina na svete? Naozaj od nás nič nezávisí. Vraj keď od nás odlietal prezident Zelenskyj späť do Kyjeva, po nejakom čase pozerajúc sa zamračene cez okienko povedal: „Aj takto z výšky vidno to ohromné zúfalstvo a rozvrat, čo nám okupanti spôsobili.“ Potom ho spolucestujúci decentne upozornili, že ešte stále letia nad Slovenskom… Pozerajme sa však na veci z pozitívnej strany. Už máme Coca-Colu light, Pepsi-Colu light, Marlboro light, Mozzarellu light… Našťastie, zatiaľ nám na Borovičku nikto nesiahol.

Ako som písal minule, tretí krát som sa oženil. Ďakujem za všetky dve pozitívne reakcie. Ľutujem, odosielatelia sa nepodpísali. Asi sa báli že ich okolie zlynčuje. Zvyšné reakcie som nerátal, možno raz, keď si nájdem týždeň-dva času. Nechápem kde sa v chlapoch berie toľko negativizmu, nedôvery. Veď všetko je len a len o komunikácii. Síce priznávam, ani mne nebolo všetko jedno, keď som minulý týždeň dostal SMS od manželky: „Rozchádzam sa s Tebou, Ty hajzel!“ Nechápal som čo sa deje a zrazu mi prišla ďalšia vysvetľujúca správa, po ktorej som si mohol spokojne vydýchnuť: „Sorry, to nepatrilo Tebe.“ Ja svojej polovičke (..hmotnostne tretinke?)  dôverujem. Podľa mňa je najdôležitejšie poznať po čom naše partnerky túžia. Niektoré ženy sa dajú okúzliť humorom, iné inteligenciou, ďalšie vypracovanou postavou. Pre všetky ostatné sú tu VISA s MasterCard.

Záverom by som sa s vami chcel podeliť o jednu ekologicko-povolebnú myšlienku: „Hoci čelíme klimatickej kríze, najdôležitejšie pre budúcnosť Slovenska bolo vo voľbách znížiť Uhríkovu stopu.“

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na niečo zaujímavé z CISCO rodinky.

Akvizície CISCO nekončia

Spoločnosť Cisco čoskoro rozšíri svoju cloudovú službu ThousandEyes o  schopnosti, ktoré získalo akvizíciou spoločnosti SmaKnows (monitoring sietí). Avšak tým ich akvizičné chúťky nekončia. Podľa všetkého je na spadnutie odkúpenie firmy Splunk, špecializujúcej sa na kybernetickú bezpečnosť za cca 28 miliárd dolárov. Je to ich zatiaľ najväčšia akvizícia a vraj sa tak CISCO stáva jednou z najväčších softwarových firiem na svete.

Dúfame, že aj dnes sme Vám priniesli niečo podnetné a zároveň aj pomohli k lepšej nálade.

Váš Asbis tím