Ahojte priatelia!

Kto čakal, že prvá polovica júna nás obšťastní pekným počasím, mýlil sa. Kto čakal, že vláde odborníkov vysloví parlament dôveru, mýlil sa ešte viac. Politici nemôžu dovoliť, aby niekto bežným ľuďom ukázal, že sa dá vládnuť slušne, bez škandálov, urážok a prosperujúco. Na druhej strane sa na Slovensku nikto nedostane rýchlejšie k rozumu a geniálnym nápadom, ako politik, ktorý sa dostane do opozície. V súčasnosti máme už iba takýchto bleskovo „rozumných“. To je už raz tak. Môžete mať aj Ferrari, keď sa s ním dostanete medzi stádo oviec, rýchlosť aj technológie sú vám nanič.

Majstrovstvá sveta v hokeji sú už za nami. Našťastie. Zázrak sa nestal, opäť sme postup nemali vo vlastných rukách. Tie cudzie nám nepomohli. Teraz nastal čas na analýzu, prečo sme skončili tak skoro. Kto spravil chybu? Lotyši alebo Švajčiari? Naši hokejisti vraj počas dňa voľna navštívili utečenecký tábor v Rige, v ktorom bolo aj množstvo ukrajinských detí. „Keď som videl tú beznádej a zúfalstvo v ich očiach, tisli sa mi slzy do očí“, po návšteve hokejistov povedal 9-ročný Vasilij.

Zato vo futbale sa nám zadarilo. Island sme dali dole, ani nevieme ako. Doslova. Náš víťazný gól si síce museli dať Islanďania sami, ale čo na tom záleží? Hlavne nech sú chlapci veselí, sebavedomí a nech veľmi neoslavujú „zaslúžené“ víťazstvo. Lebo nie je pekné, keď športovci pijú alkohol. Na druhej strane je úžasné, keď alkoholici športujú.

Čítame čoraz viac správ o tom, že sa premnožili medvede. Čo robiť v prípade, že stretneme chlpáča zoči-voči? Zásahový tím pre medveďa informuje, že jednou z možností je použiť sprej na medvede. Nie, nejedná sa o žiadnu značkovú vôňu, aj keď niektoré sú vhodné na plašenie. Ide o natlakovanú nádobku, ktorá vytvorí hustý oblak aerosólu, v ktorom je kapsaicín – látka spôsobujúca pálenie. Pár bodov z návodu: „Sprej použite až vtedy, keď bude medveď tesne v dosahu spreja, cca 12 metrov od vás. Vtedy krátko stlačte spúšť až na doraz, čím sa vytvorí ochranný oblak, do ktorého medveď vbehne. V prípade, že sa medveď nezastaví ani po kontakte s oblakom vystreknutým zo spreja, držte spúšť stlačenú naplno a mierte medveďovi do tváre. Po odvrátení útoku ihneď opustite miesto.“ Škoda že tom, čo robiť ak útok neodvrátime, už nepíšu. Možno sa rýchlo tým sprayom postriekať a dúfať, že macko nemá rád pikantné.

Záverom by som sa s vami chcel podeliť o jednu myšlienku citlivého človeka: „Problém empatie vidím v tom, že mi je ľúto aj debilov.“

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na niečo užitočné z CISCO rodinky.

Spoločnosť Cisco plánuje akvizíciu spoločnosti Armorblox, ktorá sa špecializuje na umelú inteligenciu v kybernetickej bezpečnosti. Armorblox by sa stal súčasťou divízie Security Business Group po dokončení transakcie do konce fiškálneho roku. Cisco očakáva, že technológia Armorblox okrem iného vylepší predikciu útokov, detekciu hrozieb a presadzovanie bezpečnostných politík.

Disaster recovery riešenie pre Edge s HyperFlex a Cohesity

Občasnému výpadku periférneho servera sa asi nevyhnete. Našťastie nie je náročné sa na také chvíle pripraviť. Jednoduchý návod, ako postupovať v krízových situáciách, nájdete aj v článku o riešeniach Cisco HyperFlex a Cohesity. Zistite viac v článku https://blogs.cisco.com/datacenter/disaster-recovery-solutions-for-the-edge-with-hyperflex-and-cohesity .

Dúfame, že sme Vám priniesli niečo zaujímavé pre Váš ďalší business a zároveň aj pomohli k lepšej nálade.

Milí priatelia, veríme, že vás obšťastník pobavil. Prosíme, berte na vedomie, že obšťastník neodzrkadľuje názory a hodnoty spoločností Cisco a Asbis. Zdieľame ho s vami, aby spestril váš pracovný čas a priniesol dobrú náladu všetkým, ktorým je humor nášho obľúbeného kolegu Džejdžeja sympatický.

Váš Asbis tím