Ahojte priatelia!

Teplé obdobie máme za sebou, čaká nás obdobie vlhka a chladu. Vypadá to, že vo viacerých domácnostiach bez kúrenia. Chápem, za tú nenormálnu cenu plynu a iných komodít na kúrenie sa môžeme zohriať aj inak. Napríklad borovičkou. Ešte tým aj pomôžeme ovzdušiu, keď takí rozohriati dáme prednosť hromadnej doprave.

Pozerali ste v poslednej dobe televíziu? Ide ma rozdrapiť, keď vždy pri tom najnapínavejšom okamihu – napríklad keď modlivka zelená ide zožrať hlavu svojho partnera – dajú reklamu. Samozrejme aspoň desaťminútovú, minimálne každých dvadsať minút. A to len preto, že novú zubnú odporúča deväť z desiatich dentistov. Čo za debila je ten jeden, ktorému sa stále niečo nepáči? Modlivku na neho! Vraj je vedecky dokázané, že za 60 minút si stihneme pozrieť hodinový film. Na komerčných kanáloch nemožné. Minule som pozeral horor „3:15 zomrieš“. Vďaka reklamám zomrel až 4:03.

Lekári chcú podávať výpovede a podľa postupu našej vlády to vypadá tak, že by sme si každý na Slovensku mali urobiť zdravotnícky kurz. Nech sa môžeme ošetrovať sami. Malá rada, alkohol dezinfikuje. Keď cítim že niečo na mňa lezie, pre istotu dezinfikujem. Niekedy sa ukáže že to nie je choroba ale partnerka, prevencia však nikdy neuškodí. Potom mi síce často šplechne do tváre: „Bola som hluchá a slepá, keď som začala s Tebou žiť“, ale aspoň vidí, z koľkých chorôb som ju vyliečil.

Niečo z rodinného života. Deti sú vraj naša budúcnosť. Tak to nás asi môžu ochraňovať všetci svätí. Dcéra raz večer povedala že budú na druhý deň v škole písať písomku. Ale ona sa vraj učiť nemusí, lebo všetko vie. Povedal som jej: „“Ak dostaneš z tej písomky päťku, tak zabudni že som Tvoj otec.“ Na druhý deň som sa spýtal čo dostala. Pozrela na mňa a prehovorila: „A Ty si akože kto?“ Počas môjho druhého manželstva nás jeden víkend prišla navštíviť svokra. Mne sa vybil notebook, tak som si dal nabíjať a položil som ho k zástrčke na zem. Nemal som od neho odchádzať. Svokra si myslela že je to osobná váha. Zistil som že svokra váži 650 Eur. Človek sa učí celý život. Nedávno som pripájal stropnú lampu a prišiel som na to, že drôt, v ktorom tečie elektrický prúd, je úplne rovnaký ako keď v ňom prúd netečie. Len je iný na dotyk. A ešte malú radu ohľadne partneriek. Ak sa vás partnerka spýta, že ktorú z jej kamarátok by ste si vybrali do trojky, nikdy fakt nikdy nepovedzte dané mená.

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na niečo užitočné z IT alebo aj z CISCO rodinky.

Je CISCO vážne drahé?

Musia byť technické produkty Cisco pre malé a stredné podniky nákladné? To platí najmä pre niečo také dôležité, ako sú technologické riešenia vašej firmy. Ako sa teda rozhodnete, ktoré produkty Cisco potrebujete – a čo je dôležitejšie – s niekoľkými dostupnými cenovými modelmi, koľko by ste mali minúť?

Odpovede nájdete na blogu https://blogs.cisco.com/smallbusiness/how-much-do-ciscos-smb-tech-products-cost .

Budúcnosť kriminality je v kyberpriestore?

Podľa analýzy expertov CISCO Talos sa do segmentu počítačovej a on-line kriminality presúva čoraz viac ľudí, ktorí nie sú IT špecialistami. Dôvodom sú nižšie nároky na vybavenie a menšie riziko v porovnaní s tradičnými zločinmi. Počet útokov rastie, ich priemerná škoda však klesá. Aj keď celková škoda rastie, priemerná hodnota dosahovala 7500-8100 USD. To naznačuje, že ťažisko kyberkriminality sa presúva k väčšiemu počtu menších útokov.

Dúfame, že sme Vám nielen pomohli k pozitívnejšej nálade, ale zároveň aj priniesli niečo zaujímavé pre Váš ďalší business.

Milí priatelia, veríme, že vás obšťastník pobavil. Prosíme, berte na vedomie, že obšťastník neodzrkadľuje názory a hodnoty spoločností Cisco a Asbis. Zdieľame ho s vami, aby spestril váš pracovný čas a priniesol dobrú náladu všetkým, ktorým je humor nášho obľúbeného kolegu Džejdžeja sympatický.

 

Váš Asbis tím