Ahojte priatelia!

Zimu máme pred dverami a Tí, ktorí sa rozhodli šetriť na kúrení, aj za dverami. Upozorňujem, len to so sporovlivosťou neprežente. Viem o čom hovorím. Moju druhú exmanželku som prekvapil knihou „Ako ušetriť?“. Prečítala si ju a odvtedy až do rozvodu som nemohol fajčiť a piť.

Ceny energií nie sú však jediné, ktoré rastú. Pred časom som sa necítil dobre, tak som išiel do lekárne. Keď som videl ceny liekov, vrátil som sa domou. Zdalo sa mi lacnejšie umrieť. Pre istotu som si na nete pozrel ceny v pohrebníctvach. Radšej som sa vrátil do lekárne.

Ak máte aj v týchto časoch finančný prebytok, je možné že uvažujete o investovaní. Určite ste zachytili správu, že jedna z najväčších kryptobúrz sveta FTX vyhlásila bankrot. Kam teda s ťažko zarobenými peniazmi? Kto sleduje vývoj cien, investoval do masla. To išlo s cenou za rok hore o 168%.

Najvtipnejšou udalosťou posledných týždňov bolo znefunkčnenie IT systémov slovenského parlamentu „hackerským útokom“. Skoro dva týždne poslanci nezasadali pre pokušenie jedného z nich vyskúšať si prácu informatika a zapojiť voľne visiaci kábel. Teraz si predstavme, že by nastal reálny útok. Podľa mňa by to už do volieb nerozchodili. A určite aj nezasadali. Keď tak nad tým premýšľam, príjemná predstava. No nie?

Máme predposledný mesiac v roku a nemôžeme vynechať spomienku na Novembrové udalosti v roku 1989. Odvtedy sa mnohé zmenilo. Rady na pomaranče či mäso vystriedali rady na nový iPhone. Výhoda je, že v nich stojí len ten kto chce. V tých časoch bolo horšie, keď na toaleťák stál ten komu sa veľmi chcelo. Zvyčajne neobstál alebo neobstál dobre. Novembrovej revolúcii vďačíme aj za to, že do Rumunska alebo Bulharska už nepotrebujeme cestovnú doložku. Vlastne viacerí nepotrebujú ani Rumunsko a Bulharsko, radšej cestujú k moru do iných krajín. Voľné cestovanie je len jednou z mnohých činností umožnených v demokratických krajinách. Ďalšou je napríklad aj sloboda slova. Túto, oproti predchádzajúcemu zriadeniu „vymoženosť“, využívajú aj mnohí (nielen) politici, ktorí na námestiach hulákajú aký super bol ten „socík“. Vtedy je mi ľúto, že všetkým im podobným tie zlaté časy nepripomenú a nepošlú na nich vodné delo a obušky, ako v roku 1989.

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na niečo užitočné z IT alebo aj z CISCO rodinky.

Ako byť o krok pred kybernetickými hrozbami? Vďaka jedinečným riešeniam Cisco Talos z nich nebude strašiak

V spolupráci s našou spoločnosťou ASBIS vznikol článok o tom, ako unikátna kombinácia riešení a schopností Cisco Talos umožňuje efektívne a koordinovane reagovať na kybernetické hrozby.

Cisco Talos sa špecializuje na zber a vyhodnocovanie spravodajských informácií o kybernetických hrozbách a patrí v tejto oblasti medzi najdôveryhodnejšie spoločnosti na svete. Základom ich úspechu je pritom dobrá spolupráca medzi technickými a analytickými tímami.

Kľúčovým pilierom úspechu je obrovské množstvo telemetrických dát, ktoré poskytuje široká zákaznícka báza spoločnosti Cisco. Od smerovačov a prepínačov až po e-mail a koncové body –všetko dodáva odborníkom zo spoločnosti Talos potrebné informácie.

Viac nájdete na https://zive.aktuality.sk/clanok/PWL1ilB/ako-byt-o-krok-pred-kybernetickymi-hrozbami-vdaka-jedinecnym-rieseniam-cisco-talos-z-nich-nebude-strasiak/ .

Dúfame, že sme Vám nielen pomohli k lepšej nálade, ale zároveň aj priniesli niečo zaujímavé pre Váš ďalší business.