Ahojte priatelia! Aj vy počujete v poslednej dobe divné klepotavé zvuky? Ak máte drevenú nohu, alebo problémy s tráviacou sústavou po zošrotovaní klobásy aj s doskou na krájanie, niet divu. Ak nie, môže byť príčina v tom, že už nám jar klope na dvere. Teploty (a ceny) utešene stúpajú. Čo ma najviac potešilo je, že Veľká noc opäť vyšla na predĺžený víkend. Vlastne ani neviem, či sa tieto sviatky už nevolajú inak. Podľa nového znenia Rímskeho misála, Veľký piatok by mal byť Piatok utrpenia Pána, Biela sobota bude Svätá sobota, Veľkonočná nedeľa sa mení na Veľkonočnú nedeľu Pánovho zmŕtvychvstania a Veľkonočný pondelok bude Pondelok vo veľkonočnej oktáve. Neviem akej farby padal v Ríme saharský piesok, ale matroš to bol evidentne kvalitný.

Konflikt na Ukrajine (ne)úspešne pokračuje. Obrovská tragédia pre obidve strany. Nedávno Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že ich výkvet čiernomorskej flotily – krížnik Moskva, je mimo prevádzku. Nepoškodil ho podľa nich útok Ukrajiny, ale výbuch munície na palube. Ak to bola ukrajinská munícia, asi im ju tam nanosili holuby. V prípade, že si fakt za to môžu Rusi sami, tak to svedčí o ich úžasnej profesionalite.

Vladimír Vladimírovič vydal dekrét zakazujúci od roku 2025 používať zahraničný software v oblasti kritickej infraštruktúry a vládnych agentúr. Však mu ani nič iné nezostáva, keď ich všetky solídne spoločnosti odstrihli od podpory. Osamostatnenie zahrňuje aj vývoj vlastných prenosných počítačov s upravenými čipmi Bajkal. Keďže majú byť prenosné, vzhľadom na ruské megalomanstvo budú asi vážiť len do 500 kg a za príplatok budú dodávané aj s vlastným podvozkom.

Podľa odborníkov na stravovanie, by sme si vraj počas sviatkov mali dať pozor na stravu a pitie. Písali, že keď vypijeme veľa piva, nebudeme sa cítiť dobre. Dajme si ruku na srdce, keď by sme vypili päť litrov kakaa, tiež by sme sa necítili najlepšie. Pozor, podľa mňa sú v alkohole ženské hormóny. Vždy keď to s ním preženiem, neviem šoférovať a čokoľvek sa snažím povedať, nikto mi nerozumie.

Štatisti opäť potvrdili, že ženy žijú dlhšie ako muži. Ani sa nedivím. To bude tým, že zvyčajne nemajú manželku. Jeden kamarát si želal, že by chcel žiť večne. Poradil som mu, nech sa ožení. Spýtal sa či by mu to pomohlo. „Nie“, hovorím mu, „ale zbavíš sa tej divnej túžby.“

Čoraz viac som naklonený myšlienke, že by svetu mali vládnuť ženy. Samozrejme, že si po niekoľkých rozvodoch uvedomujem, že nám doma aj reálne vládnu. Ale mali by aj navonok. Som presvedčený, že v tom prípade by neboli žiadne vojny. Len pár národov by sa pri konflikte skrátka spolu nerozprávalo.

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na niečo užitočné pre Váš business.

Dokážete zabezpečiť firmu za cenu jednej kávy mesačne?

Vedeli ste, že môžete zabezpečiť firmu z pohľadu IT bezpečnosti za cenu jednej kávy mesačne? Zdá sa vám to nereálne? Prečítajte si článok Milana Habrcela (Cyber Security Specialist v CISCO) na LinkedIn.

 

Nech je vás dobre počuť na každej online schôdzke

Že vám Webex pomáha spojiť sa s klientmi alebo rodinou či priateľmi z celého sveta už určite viete. Teraz ale prichádza Webex v úlohe učiteľa, ktorý vám ukáže, ako znieť skvele v každom calle. Od prípravy toho, čo budete hovoriť, až po technické nastavenie. Článok nájdete tu.

Akcie CISCO alebo k meraki či SMB nájdete aj na ASBIS webe: https://testcisco.asbis.sk/ alebo píšte na [email protected] .

Dúfame, že sme Vám pomohli k zlepšeniu nálady, ale zároveň aj priniesli niečo zaujímavé.

 

 

Milí priatelia, veríme, že vás obšťastník pobavil. Prosíme, berte na vedomie, že obšťastník neodzrkadľuje názory a hodnoty spoločností Cisco a Asbis. Zdieľame ho s vami, aby spestril váš pracovný čas a priniesol dobrú náladu všetkým, ktorým je humor nášho obľúbeného kolegu Džejdžeja sympatický.

 

Váš Asbis tím