Ahojte priatelia,

tak máme opäť leto. Horúčavy nás vyháňajú k vode a slováci sa vyrojili na dovolenky ako včeličky za nektárom. Som zvedavý čo si prinesú domov. Peľ to asi nebude. Momentálne sú v kurze aj iné suveníry. Celkom jednoducho sa dajú zohnať rôzne varianty vírusov a niektorí náročnejší dovolenkoví labužníci si prinesú tiež dieťa, alebo hnačku. Proti chuti žiadny dišputát, ale hnačka je podľa mňa lepšia. Pri dieťati si nemusíte – až do narodenia – byť istí farbou (podľa destinácie) a s hnačkou nemáte tak dlho starosti. Tak kto ešte nebol na dovolenke, šup šup za hranice všedných dní.

Pred bytom istého infektológa sa uskutočnil protest. Protestujúci ho vyzývali aby vyšiel von, aj keď sa dozvedeli od susedov, že tam nebýva. To mi pripomenulo, ako zvyčajne prídem počas prvých dvoch septembrových týždňov domov z krčmy a smelo už od dverí zakričím na partnerku: „Ak sa Ti nepáči že mám vypité, môžeš mi jednu streliť.“ A ona mi nestrelí. Lebo je na liečení v Bardejovských kúpeľoch.

Predaj nových áut na benzínový alebo dieselový pohon bude vraj v EU od roku 2035 zakázaný. Ako poznám Američanov, určite sa radi pripoja a zakážu osobáky nad objem motora 5 litrov. Európska komisia kalkuluje s priemernou životnosťou áut 15 rokov, takže podľa nej by po roku 2050 v Európe nemali jazdiť autá so spaľovacími motormi. Európa, teš sa na Slovensko po ktorom sa budú preháňať spaľováky ešte minimálne do konca tohto storočia. Myslím že by sme to mali využiť v turizme. Veď za možnosť zajazdiť si po rozbitých slovenských cestách na „nesterilnom“ spaľováku, by po roku 2050 mohol zaplatiť západný turista majland.

Teraz z iného, smutnejšieho súdka. Slovensko prišlo o významného umelca. Zomrel Milan Lasica. Odišiel ako najväčší frajer. Po odspievaní poslednej pesničky „Ja som optimista“, počas tretej klaňačky priamo na javisku. Česť jeho pamiatke! Hold by som mu chcel vzdať záverečnou strofou obľúbenej piesne, ktorá vystihuje slovenskú (aj politickú) mentalitu – Bolo nás jedenásť:

„Bolo nás jedenásť, už nás je len desať. Pôjdeme sa pozrieť keď ho budú vešať.“

Aj v tomto obšťastníku by sme tiež chceli upozorniť na aktuality od spoločnosti CISCO:

Hybrid is the new black.

Udalosti posledných mesiacov to ukázali celkom jasne. A #Webex bol pri tom s vami. Hybridná však nie je len práca, ale aj vzdelávanie. A práve preto bola oznámená akvizícia spoločnosti Involvio. Tá ponúka sadu riešení, ktoré pomáhajú vysokým školám viesť plnohodnotnú vzdialenú výučbu.  Viac nájdete v článku https://blogs.cisco.com/collaboration/cisco-collab-blog-06-03-21 .

IT:Works zaistí stabilné a bezpečné pripojenie do internetu pre prácu na diaľku

@televízia TA3 v reportáži ukázala, ako sa dá používať riešenie Cisco Meraki, aby zabezpečilo zamestnancom prístup k aplikáciám aj dátam aj pri práci na diaľku a umožnilo im komunikovať na rovnakej úrovni, akoby boli v kancelárii. Presvedčte sa o tom: https://www.ta3.com/relacia/20910/itworks-zaisti-stabilne-a-bezpecne-pripojenie-do-internetu-pre-pracu-na-dialku .

Akcie CISCO nájdete aj na ASBIS webe: https://online.asbis.sk/default.asp?inc=userfiles%2Fsites/cisco/cisco-prehlad-10-2020.html alebo píšte na [email protected] .

Dúfame, že sme Vám pomohli s duševnou hygienou, ale zároveň aj priniesli užitočné informácie pre Váš business.

Milí priatelia, veríme, že vás Obšťastník pobavil. Prosíme, berte na vedomie, že Obšťastník neodzrkadľuje názory a hodnoty spoločností Cisco a Asbis. Zdieľame ho s vami, aby spestril váš pracovný čas a priniesol dobrú náladu všetkým, ktorým je humor nášho obľúbeného kolegu Džejdžeja sympatický.