Ahojte priatelia,

v júni sme späť s obšťastníkom. Vracia sa však aj život. Nielen do ulíc, kde to už nevyzerá ako v krajine zahalených bankových lupičov, ale aj do reštaurácií a pubov. Konečne môžu byť slobodní vonku dlhšie ako do 21:00 hod. Ženatí naďalej podľa pokynov manželiek. Nevýhoda je, že keď chcem ísť na rebierka a pivo, musím si pre nátresk zákazníkov, zarezervovať miesto aspoň týždeň dopredu.

Rezervácie budú čoskoro potrebné aj vo väzení. Ešte chvíľu a miesto v base bude nedostatkový tovar. Budú plné policajtov. Tých ktorí strážia, aj tých, ktorých strážia. Najlepšie vystihuje situáciu zásah, keď do NAKA (jej šéf je vo vyšetrovačke), na pokyn inšpekcie ministerstva vnútra (jej šéf je tiež vyšetrovaný väzobne), vtrhla polícia (jej bývalý prezident je tiež v base), aby zobrali spisy prípadov bývalých policajtov (väzobne vyšetrovaných) a spis šéfa tajnej služby, (ktorý tiež hučí za katrom). Vyzerá to tak, že sa zlepší situácia na trhu práce. Musíme rýchlo urobiť výber nových policajtov. Zároveň si pri stavbách nových väzení polepší aj stavebníctvo.

Čo sa týka našej politickej scény, mám zmiešané pocity. Niečo ako keď na vašom novom aute havaruje vaša svokra. Neviete či sa máte radovať alebo plakať. Už je našťastie preč doba siedmych statusov a dvoch tlačoviek za deň, ale potvrdzuje sa mi, že Slováci sú ako včeličky. Nie takí pracovití, ale majú takú malú krátkodobú pamäť (vraj včela má tri sekundy). Ako inak si vysvetliť opätovný rast preferencií  strany na čele s niekým bez chrbtovej kosti, presnejšie krčnej chrbtice? Síce po vyčíňaní „precedu“ úplne obyčajných ľudí by ich nepreskočil len bezkončatinový invalid, ale dúfal som, že do tej istej rieky sa už nedostaneme. Asi som dúfal márne.

Konečne sa u nás očkuje aj Sputnikom V. To mi potvrdzuje, že u nás zlyháva nielen krátkodobá, ale aj dlhodobá pamäť. Našťastie u takého malého množstva Slovákov, že ide len o štatistickú chybu. Aj tak je zaujímavé, že sa u nás nájdu ľudia, ktorí dôverujú ruskej vakcíne viac ako Rusi. Tí majú na výber zo štyroch vakcín domácej výroby, nedôverujú im však. Nechcú sa nimi očkovať a nakazených pribúda. Preto majú v Moskve povinný týždeň pracovného pokoja. Nebudú musieť pracovať ani z domu a na ich výplatách sa to neodrazí. Našťastie toto u nás nezaviedli. Inak by sa nedal očkovať nikto.

Aj v tomto obšťastníku by sme tiež chceli upozorniť na aktualitu od spoločnosti CISCO – možnosť získať CISCO Meraki Access Point za účasť na on-demand webinári:

„Cisco Meraki je vlastne ako kolega, ktorý má prehľad o všetkom, čo sa deje vo vašej firemnej sieti. Stráži obchodné procesy, podporuje produktivitu zamestnancov a dokonca pozoruje správanie klientov. Tieto informácie sú veľmi hodnotné pri plánovaní nových stratégií. Ak sa chcete dozvedieť o Cisco Meraki viac, prihláste sa na tento on-demand webinár:

alebo

Akcie CISCO nájdete aj na ASBIS webe: https://online.asbis.sk/default.asp?inc=userfiles%2Fsites/cisco/cisco-prehlad-10-2020.html alebo píšte na [email protected] .

Dúfame, že sme vám pomohli so zdvihnutím nálady, ale zároveň priniesli užitočné informácie pre váš biznis.

Milí priatelia, veríme, že vás Obšťastník pobavil. Prosíme, berte na vedomie, že Obšťastník neodzrkadľuje názory a hodnoty spoločností Cisco a Asbis. Zdieľame ho s vami, aby spestril váš pracovný čas a priniesol dobrú náladu všetkým, ktorým je humor nášho obľúbeného kolegu Džejdžeja sympatický.

Váš Asbis tím