Ahojte priatelia,

neodvratne sa blíži koniec roka 2020. Na jeho začiatku sme si mohli prečítať rôzne predpovede ako sa bude vyvíjať, ale určite žiadna z nich ani zďaleka nenaznačovala realitu.

Podľa niektorých mal byť rok 2020 synonymom rovnováhy. V tom som sa nenašiel. V rámci vnútornej dezinfekcie mi veľakrát chýbal na udržanie balansu svalnatý chvost klokana. Mohol by som sa o neho oprieť, keď mi zlyhávali nohy. Takže rovnováha u mňa nezabodovala.

V čínskom horoskope bol 2020 rokom Potkana – mal to byť po dlhej dobe konečne rok plný úspechov a pohody. Myslím, že si Číňania poplietli potkana s netopierom. Radšej mali zostať pri overených pochúťkach. Mimochodom, 1.12. si pripomíname ročné výročie zaznamenania prvého známeho výskytu ochorenia COVID-19 v čínskom meste Wu-chan. Preto som sa rozhodol, že tak ako doteraz, aj naďalej nebudem jesť ani potkany ani netopiere.

Toľko k tomu aký rok to mal byť. Aký bol (hlavne na Slovensku), budem bilancovať v januári. Ako sa hovorí, nechváľme deň pred večerom. Teda nie žeby bolo čo chváliť. Situácia v štáte je napätá a výrazne by sa upokojila, ak by sa na spoločnom postupe dohodli traja najdôležitejší vládny predstavitelia. Myslím tým predsedu vlády, premiéra a Matoviča. Verím, že Chuck Norris sa už len pri spomenutí jeho mena v hrobe od závisti obracia tak rýchlo, že nebyť Igora, Zem sa zastaví. A keby sa aj náhodou zastavila, môžu za to minister hospodárstva a pani prezidentka.

Čo si v decembri pripomíname v súvislosti s aktuálnou pandémiou?

Napríklad 21.12.2007 – Slovenská republika vstúpila do Schengenského priestoru. Toto určite pomohlo nielen nákupom v Parndorfe, ale v súčasnosti a taktiež do budúcnosti aj voľnému šíreniu akejkoľvek pandémie.

Oveľa významnejší je dátum 5.12.1933, kedy nadobudnutím účinnosti 21. dodatku Ústavy Spojených štátov bola zrušená prohibícia alkoholu. Viete si predstaviť, že keby bola prohibícia celosvetová, dezinfikovali by sme čajom alebo minerálkou? Akú by mal šancu prežiť Marian K., ktorý sa dostal zo „soplíka“ pomocou kombinácie vodky a bromhexinu? Vyskúšal som, bromhexin je v tomto prípade zbytočné placebo.

V tomto obšťastníku by sme chceli upozorniť na akvizíciu spoločnosti CISCO, ktorá naznačuje, že aj na Slovensku máme veľmi šikovných a úspešných ľudí.

IT gigant CISCO oznámil akvizíciu slovenskej spoločnosti Slido, ktorej riešenie interakcie s publikom bude integrované do platformy Webex. Slido v súčasnosti využíva viac ako 7 miliónov účastníkov mesačne a svojim zákazníkom poskytuje platformu na zapojenie publika. Tá umožňuje spätnú väzbu a prehľad v reálnom čase pred, počas a po stretnutí, prostredníctvom dynamických ankiet, otázok, kvízov, prieskumov a ponúka mnoho ďalších možností na vtiahnutie publika do deja a podporu jeho aktívnej účasti.

Viac informácií o akvizícii nájdete na CISCO webe.

Nové akcie CISCO nájdete aj na ASBIS webe.

A samozrejme, môžete nám aj napísať na: [email protected]

Dúfame, že sme Vám pomohli so zlepšením nálady, ale zároveň aj priniesli užitočné informácie pre Váš rozvoj.