Ahojte priatelia,

ani sme sa nenazdali a máme po lete. Je pravda, že bolo iné ako predchádzajúce. Miesto zájazdov za španielskym slnkom sme si vyšli na balkón. Keď sme zatúžili ponoriť sa do chladivej vody, väčšina z nás dala prednosť ceste do kúpeľne pred cestou k „slovenskému“ moru.

„Čo bolo, to bolo! Terazky je tu corona.“, mohli by sme aktualizovať výrok majora Hrušku vzhľadom k súčasnej situácii. Corona nedovolenkovala. A tak sme sa (plavci aj neplavci) ocitli v septembrovej druhej vlne. Kto sa na ňu nepripravil má ešte poslednú šancu. Nemali by sme nič nechávať na náhodu a poctivo doplniť domáce zásoby alkoholu. Čo ak by opäť zatvorili pivárne…

Michalovce. Kde sú Michalovce? Údajne v Horných Uhrách… 37 055. To je počet obyvateľov v mestečku ležiacom v srdci Zemplína. Toto nenápadné mestečko sa tlačí do popredia a snaží sa vytlačiť polmiliónovú Bratislavu z čelných priečok a už sa im to aj podarilo. Na začiatku septembra mali najviac nových prípadov covidu na Slovensku. To som si myslel, že východniari musia byť dostatočne alkoholom „zakonzervovaní“ pred akoukoľvek pliagou.

„Janóó, kde síí… Maďari opäť vyskakujú. Dovolili si zavrieť hranice. Aj pred Slovákmi.“ To akože budeme musieť sadnúť do tankoch, keď by sme si chceli ísť do Pešti kúpiť maďarskú salámu alebo čípoš papriku?

 

Poďme sa pozrieť, čo nové máme u nás.

Schyľuje sa k voľbe generálneho prokurátora. Parlament schválil, že kandidovať môžu aj neprokurátori. Potom by som navrhoval, nech ho volajú len „generálny“. Čoho bude generálny, je jedno. Však, keď nebude prokurátor…

Zistilo sa, že Úrad vlády SR neplatí tlmočníkom do posunkovej reči. Ani sa nedivím. Však, keď by si vypýtali výplatu odo mňa, tiež by som im nerozumel. A kričať môžu rukami koľko chcú. Ale dosť prania slovenského prádla.

 

Čo si v septembri pripomíname?

Študenti Larry Page a Sergey Brin založili 4.9.1998 spoločnosť Google. Nebyť toho, stále by sme museli chodiť do knižníc. Alebo ešte horšie, písať diplomovky úplne sami.

Najznámejší teroristický útok na World Trade Center v New Yorku sa stal 11.9.2001. Zanechal vyše 3000 obetí. Bola to veľká tragédia. Druhú exmanželku som si zobral tiež 11. septembra, aj keď v iný rok. Skoro rovnaká tragédia…

Na záver jednu pikošku. Najväčší nudistický rezort na svete hlási problém. Naturist Village v mestečku Cap d’Agde na juhu Francúzska sa stalo ohniskom nákazy Covidom-19 po tom, čo tam pozitívne testovali takmer 150 ľudí, píše CNN. Vôbec sa tomu nedivím. Povedzme si na rovinu. Čo za nudistu by si dal rúško?

 

Aj v tomto obšťastníku by sme chceli upozorniť na aktuality CISCO, ktoré by Vám mohli pomôcť v biznise.

Spoločnosť ASBIS zaradila do svojho predajného portfólia produktový rad Cisco MerakiGO. Je to platforma zameraná na malé a stredné podniky za priaznivú cenu. Ide o technológiu, ktorá zjednocuje všetky vaše zariadenia s podporou Wi-Fi a pripojené zariadenia na jednom mieste, čím vytvára rýchlu, bezpečnú a spoľahlivú sieť. Spravujte svoje zariadenia jednoducho cez mobilnú aplikáciu. Viac info nájdete TU.

S príchodom Q3 je dostupné vynovené portfólio SMB, ktoré zmenilo názov (rebranding) z Cisco Small Bussiness na Cisco Bussiness. Nové switching portfólio nahrádza obľúbené modely 250 a 350, ktoré boli najpredávanejšie v oblasti SMB. Wireless portfólio nezostalo pozadu a drží trend s dobou. Cisco sa o to snaží novinkou Mesh Extender v 3 rôznych vyhotoveniach a novými AP s označením 140AC, 145AC a 240AC. Routing bol modernizovaný pomerne nedávno, a tak aj naďalej zostávajú v ponuke routre rady RV, a to RV160, 260, 340 a 345.

Viac informácii o týchto zaujímavých novinkách vám poskytneme na našej známej mailovke [email protected].

Zaujímajú vás ďalšie promo akcie Cisco? Potom neváhajte a klikajte TU.

 

Dúfame, že sme vám pomohli s po-letnou depkou a zároveň aj priniesli užitočné informácie pre vašu imunitu a prácu.