Ahojte priatelia, 

čas letí rýchlejšie ako vírus autobusom MHD,  a tak sme sa ani nenazdali a sme v auguste. 

Počasie je ako na hojdačke. Raz príšerne sucho a teplo, potom pľušte a ochladenie. Zdá sa, že sa príroda sľudstvom, jej najväčším ničiteľom, rozhodla zatočiť inak, keď jej covid nevyšiel. Rúška jej asi urobili škrt cez rozpočet. 

V prípade covid nemáme víťazstvo ďaleko. Teda aspoň podľa vyhlásení amerického a ruského prezidenta. Evidentne sa rozpútala vojna, koho vakcína bude prvá. Uvidíme, koľko bude v tejto potýčke obetí. Len aby to nakoniec nebolo Pyrrhovo-covidové víťazstvo. 

Ako napríklad u pána M. Niekto ho pred dávnymi rokmi obvinil, že vytuneloval BMG. Kvôli smiešnym štyridsiatim miliónom ho doteraz ťahali po súdoch. Teda jeho nie, lebo na ne nechodil, ale aspoň jeho advokáta. Teraz by mal ísť sedieť. Lepšie ako sedieť, je ležať. V Česku. Na psychiatrii. Ani sa mu nečudujem. Keby som ja mal toľko peňazí, tiež sa z toho zbláznim. 

Poďme na niečo pozitívne. Čo si v auguste pripomíname? 

Presne 6.8.1945 americké letectvo zvrhlo atómovú bombu na japonské mesto Hirošima. Myslím že o tri dni nasledovalo Nagasaki. Že čo je na tom pozitívne? Minimálne to, že odvtedy sa im to už nikde nepodarilo. Ani omylom, čo je pri amíkoch vážne divné. 

Sovietsky zväz vypustil 19.8.1960 družicu Sputnik 5 so psami Belka a Strelka, 40 myšami, dvoma potkanmi a rôznymi rastlinami na palube. Teraz nie som si istý, či to pôvodne aj takto zamýšľali, alebo sa na poslednú chvíľu podarilo zvieratám a rastlinám dostať na palubu a takto šikovne emigrovať. 

Dobre, s pozitívnymi výročiami to v auguste asi nevyšlo. Aj keď to, že 16.8.1977 zomrel Elvis Presley, „kráľ rock-and-rollu, je asi len kačica. Mnohí veria, že žije. Aj ja som ho stretol minulý rok na trhoch v Terchovej. 

Poďme však domov. Veď aj u nás sa udiali veci. Napríklad 21.8.1968 Československo obsadili vojská piatich štátov Organizácie Varšavskej zmluvy pod velením Sovietskeho zväzu. Málokto si na to ešte pamätá, ako aj na prvé ruské rádiá, ku ktorým dávali podvozok v cene. Nasledujúcich viac ako 20 rokov sme boli pod ochrannými krídlami orla. Teraz je to kondor. Iba sme si vymenili vtákov. 

Keď ideme viac do minulosti, 29.8.1944 na rozkaz pplk. Jána Goliana začalo o 20.00 hod. Slovenské národné povstanie. Neštrngalo sa kľúčmi, ale nábojovými pásmi. Niekedy, keď pozerám politickú diskusiu, si myslím, že pásy sú účinnejšie. Veď ako sa hovorí, „dobrým slovom a guľometom dosiahneš viac ako len dobrým slovom“. 

Aj v tomto obšťastníku by sme chceli upozorniť na aktuality CISCO, ktoré by Vám mohli pomôcť v biznise. 

Radi by sme vás pozvali na Cisco online webinár, kde si predstavíme update SMB portfólia Cisco, nové app, mobile app a switche, ktoré Cisco aktuálne ponúka. Prednášať bude náš Cisco expert Martin Sallai. 

Streamovať budeme v dynamickom formáte 30/15. 30 minút plnotučnej prezentácie napumpovanej užitočnými informáciami a 15 minút otázok a diskusie o tom, čo účastníkov zaujíma. Pridaj sa k nám už vo štvrtok, 13. augusta 2020 o 9:00. 

Ak máte záujem owebinára ešte ste nedostali pozvánku, prosím obráťte sa na nás [email protected] . 

Tešíme sa na stretnutie a dúfame, že sme Vám pomohli s letnou depresiou, alezároveň aj priniesli užitočné informácie pre Vašu prácu.