Ahojte priatelia,

potešil som sa, že konečne na covid mape Slovenska jednotne vládne svetlá farba. Radosť ma prešla, keď som zistil, že to nie je zlepšením situácie. Stalo sa to preto, že počas núdzového stavu je covid automat vypnutý. Potom som si prečítal pár článkov o tom, čo nás čaká a bol som z nich na mašľu. Chvíľu mi trvalo, kým som si uvedomil, že len slaboch spácha seppuku alebo harakiri samovraždu. Skutočne silný muž sa ožení a prežíva pomalú a bolestivú smrť. Okrem toho, jeden mysliteľ (z pomenovania je jasné, že som to nebol ja) vyslovil myšlienku, že inteligentní ľudia vedia, že môžu veriť ledva polovici z informácií, ktoré si vypočujú, alebo prečítajú. Tí najinteligentnejší z nich vraj vedia, aj ktorej polovici.

Zhoršené dodávky elektroniky pre polovodičovú krízu budú minulosťou. Japonsko oznámilo, že do podpory výstavby nových polovodičových výrobných závodov vloží 600 miliárd jenov. Okrem toho, nová polovodičová továreň Samsung vyrastie aj v americkom Texase. A čerešnička na záver: spoluprácu s tromi krajinami CEE pri výrobe čipov zvažuje Tchaj-wan. Konkrétne s ČR, Slovenskom a Litvou vytvorí pracovnú skupinu, ktorá sa bude zaoberať možnou spoluprácou. Takže ak sa do toho nevložia slovenskí politici, v nasledujúcom desaťročí by mohlo byť v oblasti polovodičov opäť všetko v poriadku.

Viete, že 1.12.2019 bol v čínskom meste Wu-chan zaznamenaný prvý známy výskyt ochorenia COVID-19? Výročie, ktoré by sme radšej nemali. Vidieť, že pandémia a opatrenia s ňou spojené majú negatívny dopad na viaceré sektory. Hovorím si, pomôž Jozef! Počul som výzvu na darovanie krvi. Prišiel som na transfúznu stanicu a tam na mňa spustili paľbu otázok … Čia je to krv? ….. Odkiaľ ju máte? … Prečo je vo vedre? Tak som to vzdal a hovorím si že idem pomôcť Slovákom niečím iným. Kúpim nohavice? Peniaze idú Vietnamcom. Kúpim kurča? Peniaze idú Poliakom. Kúpim hračky? …peniaze idú Číňanom. Tak som si kúpil borovičku. Aj tak som doma musel vysvetľovať, že pijem len z lásky k vlasti a Slovákom.

December je aj mesiac obdarovávania. Šiesteho je Mikuláša a veeeeľa z tých, čo poslúchali (teraz nemám na mysli webexové porady či semináre), si nájdu v topánke nejaké potešenie. Nedá mi nepripomenúť, že tesne pred týmto dátumom – dňa 5.12.1933, bola nadobudnutím účinnosti 21. dodatku Ústavy Spojených štátov zrušená prohibícia alkoholu. Takže už na druhý deň si mohli aj v USA legálne nájsť v kovbojskej čižme nejakú fľaštičku.

Neviem aké plány máte na Vianoce či Silvestra. Kam pôjdete? WhatsApp, Twiter, Viber či Facebook? V každom prípade by som Vám chcel zapriať prežitie vianočných sviatkov!

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na aktualitu od spoločnosti CISCO:

Ako sa pripraviť na budúcnosť sietí?

Najnovšie trendy zo sveta sietí? 💸 60 % finančných transakcií prebieha mimo privátnej podnikovej siete a internet sa tak stal kľúčovým pre najpodstatnejšie firemné aktivity. ☁️ Do roku 2023 bude 40 % podnikových workloadov vo verejnom cloude. 🏠 58 % zamestnancov bude aj naďalej pracovať 8 a viac dní v mesiaci z domova a k sieti sa bude pripájať stále viac zariadení.

Na všetky tieto zmeny sa musíme pripraviť. Ako, zistíte v článku Cisco: https://blogs.cisco.com/networking/network-analytics-what-you-cant-see-you-cant-control

Akcie CISCO alebo Meraki, či SMB nájdete aj na ASBIS webe: https://testcisco.asbis.sk/ alebo píšte na [email protected] .

Dúfame, že sme Vám nezhoršili náladu a zároveň priniesli užitočné informácie pre Váš business.

 

Milí priatelia, veríme, že vás obšťastník pobavil. Prosíme, berte na vedomie, že obšťastník neodzrkadľuje názory a hodnoty spoločností Cisco a Asbis. Zdieľame ho s vami, aby spestril váš pracovný čas a priniesol dobrú náladu všetkým, ktorým je humor nášho obľúbeného kolegu Džejdžeja sympatický.