Ahojte priatelia,

nemusíme byť ani surfisti, a aj tak s napätím očakávame tretiu vlnu, ktorá sa už evidentne začala dvíhať. Jeseň mení do červena farby listov, covid farby okresov. Podľa mapy má už delta variant lepšie pokrytie, ako najväčší slovenský operátor. Niektorí susedia nás zaradili medzi červené krajiny. Od nežnej revolúcie som dúfal, že sa tak už nikdy nestane. Avšak nie sme v tom sami. Aj NASA nateraz zrušila prípravy všetkých misií na Mars. Vraj z dôvodu, že bol zaradený medzi červené planéty.

Apple začalo liezť do peňazí inak ako obvykle. Podľa výskumu, funkcia Apple pay v kombinácii s kartou Visa v režime Express Transit umožňuje „vytiahnuť“ tisíc eur aj z uzamknutého telefónu, pripojeného k internetu. Prístroj vraj ani nemusí byť blízko platobného terminálu. Podľa vzoru hry „na koho to slovo padne…“ Apple hodil vinu na Visa, ktorá sa bráni, že ide o veľmi nepravdepodobný spôsob útoku. Dal by som bitcoin na to, že len raz prebehne oblohou žiarivá guľa a také útoky sa stanú viac ako pravdepodobné. Ale nedám, lebo ho nemám. Niekto mi ho vytiahol cez telefón….

Pozrime sa v skratke, čo sa v poslednej dobe v našej malebnej červenej krajine prihodilo: * Známa influencerka Zuzana P. si pár dní odsedela vo vyšetrovačke, čím sa na tú dobu stala naša prezidentka najpopulárnejšou Zuzkou na Instagrame. * Robo povedal, že je lepšie byť mafián, ako plagiátor. Otázka je, či to vie posúdiť. Možno to konzultoval s Borisom. * Vyšetrovateľov z NAKA po vyšetrovaní ďalšími vyšetrovateľmi prepustili z vyšetrovacej väzby. Ich manželky už nebudú musieť kvôli príprave večere volať do NAKA, či sa ich manželia zdržali v práci, alebo vo väzbe. * Minister zdravotníctva varoval, že svadby predstavujú riziko. Nám starším, po pár rozvodoch to nemusí hovoriť. * Diaľnice sa stavajú, ale ich prepojenie zatiaľ nebude. Tak neostáva iné, len zliezť na stále opravované, rozbité cesty. Nerozumiem tomu, že keď sa igelitka rozkladá 500 rokov a asfalt na ceste vydrží iba jednu zimu, prečo sa cesty nerobia z igelitiek? * Podľa prieskumu osem z desiatich Slovákov žije v strese. Ostatní asi žijú v zahraničí.

Záverom by som chcel vyjadriť presvedčenie, že bude lepšie. Ale nemôžem. Chcel som si dať predpovedať budúcnosť u veštice, avšak keď som zazvonil a ona sa opýtala „Kto je tam?“, odišiel som.  Povedal som si, že veštice za nič nestoja a radšej si kúpim knihu o konšpiráciách. Žiadnu nemali. Náhoda? Nemyslím. Našťastie mi doktor povolil na ukľudnenie deci vína pred spaním. Včera som išiel spať asi 15 krát, ale kľudný ako baránok.

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na aktualitu od spoločnosti CISCO:

Blíži sa WebexOne

WebexOne je dvojdňová virtuálna konferencia, na ktorej CISCO predstavuje najnovšie technológie a inovácie Webexu a inšpiruje firmy a IT oddelenia v novom svete hybridnej práce. Čaká na vás množstvo prednášok, hostí a zábavy! A ešte jedna vec… registrácia je zadarmo! Dúfame, že sa 27. a 28. októbra na konferencii stretneme!   Viac informácií a registráciu nájdete v článku: https://www.webex.com/webexone/index.html .

Čerstvé akcie CISCO „Roktóber“ alebo k Meraki či SMB nájdete aj na ASBIS webe:

https://online.asbis.sk/default.asp?inc=userfiles%2Fsites/cisco/rocktober-10-2021.html https://online.asbis.sk/default.asp?inc=userfiles%2Fsites/cisco/cisco-meraki-smb-9-2021.html

alebo píšte na [email protected] .

Dúfame, že sme Vám pomohli s očistením čakier, ale zároveň aj priniesli užitočné informácie pre Váš business.

Milí priatelia, veríme, že vás obšťastník pobavil. Prosíme, berte na vedomie, že obšťastník neodzrkadľuje názory a hodnoty spoločností Cisco a Asbis. Zdieľame ho s vami, aby spestril váš pracovný čas a priniesol dobrú náladu všetkým, ktorým je humor nášho obľúbeného kolegu Džejdžeja sympatický.