Ahojte priatelia! Konečne sa počasie umúdrilo a začali pľušte, vetry a chlad. Nielen von, ale aj na ministerstvách. Tak ako sa po voľbách na Slovensku patrí. Po volebnom hlasovaní sa jasne ukázalo, že sme hrdí nositelia odkazu Ľudovíta Štúra. Aj on sa strelil do vlastnej nohy. Myslím, že ďalej pokračuje odveká dilema slovenského ľudu. Majú byť naši vládni reprezentanti ideálnym alebo reálnym obrazom slovenského ľudu? Ak reálnym, opäť väčšina Slovákov zahlasovala správne.

Pozrime sa na jedno nemenované ministerstvo. Seniori si môžu vydýchnuť. Nemyslím posledný krát, ale preto, že síce sľubovaný 13. dôchodok tento rok nedostanú, ale aspoň im zato zrušili rodičovský dôchodok. Deti si môžu vybrať, kto si 2% z ich daní zaslúži viac. Nevládne organizácie alebo nevládni rodičia? Ďalšie voľby by mali až o štyri roky a dovtedy si väčšina dotknutých nebude pamätať či vôbec niečo dostali a tí čo sa dožijú, sa budú môcť opäť tešiť z nových, určite ešte krajších sľubov.

Druhé ministerské kreslo nakoniec neobsadil nominant prehlasujúci, že zastupuje vôľu slovenského ľudu. Teda okrem tých, čo nechcú vystúpenie z EÚ a NATO, tých čo neveria na chemtrails a 5G čipovanie, potom okrem tých čo nie sú poľovníci a ešte s výnimkou žien. Pani prezidentka na otázku prečo s pôvodným nominantom nesúhlasí, odpovedala len stroho: „..lebo medveď.“ Nahradil ho človek, ktorý tvrdí že nie je pravda že chcú všetko národné. Napríklad také národné parky nechcú vôbec.

Hlava ďalšieho ministerstva sa vyjadrila, že slovenská kultúra nie je výsledkom zmiešavania. Voči tomuto  tvrdeniu sa tvrdo ohradili návštevníci pohostinstiev v drvivej väčšine slovenských obcí. Tam je odjakživa všetka kultúra výsledkom zmiešavania. Piva a páleného. Kultúra-nekultúra, podľa mňa by aj tak v minimálne 51% slovenských dvoroch mali behať psy Slovenský kopov alebo Slovenský čuvač a v „mekáči“ by mali podávať aj McKrumple, McŽinčicu a McHalušky.

Nakoniec, asi by sme sa nemali trápiť ako bude. Trápili sme sa predtým, trápiť sa budeme aj naďalej. Chcel by som povedať – buďme optimisti, ale keď si spomeniem na hlášku: Pesimista narieka „Horšie už ani nemôže byť“, optimista mu odpovedá „Ale môže, môže…“, radšej by som zostal viac pesimistický. Záverom by som sa s vami chcel podeliť o jednu tématickú myšlienku Marka Twaina, ktorá podľa mňa u nás veľa vystihuje : „Nie je problém ľudí oklamať. Problém je ľudí presvedčiť, že boli oklamaní.“

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na niečo zaujímavé z CISCO rodinky.

CISCO prišlo so Secure Firewall 4200 Series appliances

Cisco Secure Firewall 4200 Series je špičkový firewall navrhnutý tak, aby spĺňal bezpečnostné požiadavky veľkých podnikov, dátových centier a poskytovateľov služieb. Je k dispozícii v troch rôznych výkonnostných modeloch, ktoré ponúkajú širokú škálu možností a zároveň poskytujú vynikajúcu ochranu pred hrozbami v rámci kompaktného 1 RU formátu. https://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/security/firewalls/secure-firewall-4200-ds.html .

Mangement switchov C9300 cez Meraki Dashboard

Catalyst 9300 po novom viete manažovať cez Meraki Dashboard. Predtým bol možný len monitoring. Zákazník si môže objednať Catalyst 9300 s meraki imagom priamo z výroby. https://meraki.cisco.com/blog/2023/10/new-switches-for-turbocharged-employee-experiences/?mkt_tok=MDEwLUtOWi01MDEAAAGPV6Ww2VysaDADNhao0z8JbpcHbSt67R0wRVlyxJdx-aumUKVCW4gSSijCKY76vHJ4DS52_I0JdVgIb6PvUsJIKLtaDHeI5DjfcBBR4sO-pSq06Dc4-yk

Dúfame, že aj dnes sme Vám priniesli niečo podnetné a zároveň aj pomohli k lepšej nálade.