Ahojte priatelia!

Veľkú noc – najvýznamnejší kresťanský sviatok, máme úspešne za sebou. Pár dní voľna navyše určite každému prišlo vhod. Ja Ježiša uznávam. Pravdepodobne hlavne preto, že o ňom jedinom som počul, že dokázal zošľachtiť vodu na niečo naozaj pitné. Na druhej strane je dobre, že ako najväčšieho mučeníka ľudstvo neoslavuje mňa. Keby mali byť dva voľné dni za každé moje zmiznutie na pivo a objavenie sa späť doma až po troch dňoch, ako sa to stalo jemu, veľa pracovných dní v roku by nezostalo. Aby ste si však nemysleli (aj keď sa to niekomu môže zdať), nie je pravda že každý deň pijem od rána. Napríklad v nedeľu pijem od piatku.

Priznávam, že náboženstvo nie je nič pre mňa. To mi však nebráni v tom, aby som nebol presvedčený, že môj anjel strážny patrí medzi najsilnejších a najtrpezlivejších osobných strážcov. Kto číta tieto riadky a pozná ma, nepochybuje. Keby sa Kevin Costner od neho učil, neskončil by pri Whitney s prestrelenou rukou. Na druhú stranu nemôžem povedať, že som nikdy nebol v kostole. S mojou prvou exmanželkou sme tam občas v nedeľu chodili. Jednoducho som sa prispôsobil prírodným silám, ktorým neodolá žiadny materiál. V danom prípade vtedajšej svokre. Pamätám, ako ekonomicky k času pristupoval farár pri spovedi. Spýtal sa ma – synu, Tá pred Tebou bola Tvoja manželka? – Áno otče – Tak už nič nehovor, iba ľutuj.

Téma zdražovania nekončí. Kto si myslel že zastropovaním cien základných potravín sa niečo zmení, nech si dá paralen, borovičku a dve facky na prebratie sa. Pre pokročilých môžu byť miesto faciek dve borovičky navyše. Čítal som, že človek vydrží bez jedla orientačne tri týždne, bez pitia maximálne 3-4 dni. Tak ako to že zastropovali cenu múky a ohlásili že borovička zdražie? Čo je z pohľadu výskumu  elementárneho prežitia nevyhnutnejšie? Ešteže zdražela aj voda. Konečne došlo aj na abstinentov.

Rászochy sa postavia a hotovo! Vyhlásilo to niekoľko súčasných ministrov. Konkrétne minister zdravotníctva a minister financií. Predpokladám, že keď majú také silné reči, odkomunikovali to s premiérom. Iba ak by sa ten s nimi schizofrenicky nestotožnil. Musia si to vydiskutovať sami. O to by to malo byť jednoduchšie, že sa jedná o jednu osobu. Také vyhlásenia už boli aj o diaľnici do Košíc.

Záverom by som sa s vami chcel podeliť o podľa mňa úžasnú myšlienku, na ktorú som si spomenul pri pohľade na posledné informácie o predvolebných preferenciách na Slovensku: Malí ľudia vedia že sú malí. Tuční ľudia vedia že sú tuční. Len sprostí ako obvykle nemajú o ničom ani tušenia….

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na niečo užitočné z CISCO rodinky.

Cisco na MWC Barcelona 2023

Ste pripravení na budúcnosť Wi-Fi? Cisco rozhodne áno! A najnovšie inovácie, ktoré ukázali na MWC Barcelona 2023, vás o tom určite presvedčia! Od sieťariny s vplyvom umelej inteligencie až po next-gen Wi-Fi. Čítajte v tomto článku https://blogs.cisco.com/networking/cisco-paves-the-way-for-the-future-of-wi-fi-at-mwc-barcelona-2023 .

Chcete cloudové alebo on-premise aplikácie a neviete sa rozhodnúť?

Ak ide o nasadenie vašich aplikácií, máte dve možnosti – on-premise a cloud. Aký variant je lepší, vám prezradia konkrétne potreby vašej firmy. Nie ste si istí? Nevadí, všetko potrebné na rozhodnutie sa dočítate aj v tomto článku https://www.appdynamics.com/blog/product/on-prem-vs-cloud-deployment-models-which-option-is-best/ .

Dúfame, že sme Vám priniesli niečo zaujímavé pre Váš ďalší business a zároveň aj pomohli k lepšej nálade.