Ahojte priatelia!

Leto je tu a nebolo žiadne klop-klop na dvere. Rovno ich rozkoplo ako NAKA pri zásahu a vhuplo k nám aj s 30°C horúčavami. Upozorňujem, pri takých teplotách je ešte potrebnejšie dodržiavať pitný režim. Ja si napríklad každé ráno ako prvé dávam veľký pohár vody. Dnes som si omylom miesto vody dal pohár slivovice. Teda poviem Vám, úplne iný štart do úžasného dňa…

Dovolenková sezóna je čochvíľa tu. Išli by ste radšej na dovolenku s kamarátmi alebo s manželkou? Rozdiel? Kamarátstvo je keď ani nestihneš povedať aký máš problém a už máš naliate. V manželstve sa ešte len ráno zobudíš a už máš nejaký problém. Avšak musím povedať, že moja manželka je úžasná. Dokáže mi odpustiť, aj keď som nič zlé neurobil. A niet nad ranné dovolenkové posedenie pri káve na teraske s výhľadom na more. „Ďakujem srdiečko, tá káva je úžasná!“ poďakujem sa. „Fakt?“, pozrie na mňa trochu podozrievavo, „Daj sem, asi som Ti omylom dala moju kávu.“

Ešte malá rada pred letnou dovolenkou. Ak sa vás manželka spýta: „Miláčik, čo by som si mala zobrať na pláž, aby sa za mnou všetci otáčali?“, nepovedzte jej že snežné lyže. Síce by to určite k pozornosti pomohlo, ale k manželskej pohode by to neprispelo. To by ste jej mohli rovno povedať: “Skôr ako si sa postavila na váhu si si mala uvedomiť, že na čokoláde Milka tá krava nie je reklama, ale upozornenie.“ Jednoducho, berme naše polovičky celé také úžasné aké sú.

Ale predsa, veď aj v manželstve sa dá na niečom dohodnúť. Napríklad my nakupujeme striedavo. Jeden deň ja, druhý manželka. Podľa toho jeden deň pijeme, druhý jeme. Keďže mám prax v nakupovaní, nech mi nikto nehovorí, že už sa ceny nezvyšujú. Podľa mňa jediné čo v obchodoch zatiaľ nezdraželo, je 50 centov do nákupného vozíka. Pri nakupovaní však zažijete aj neuveriteľné veci. Minule som v obchode videl na vlastné oči asi najodvážnejšieho chlapa na svete. Jeho žena si chcela skúsiť tričko a on jej povedal: „Tak do toho nevlezieš.“ Keby mne po takomto výroku uvarila manželka kávu, asi by som sa veľmi, naozaj veľmi bál napiť sa z nej.

Zamyslenie na záver. Musíme sa zmieriť s tým, že nemôžeme každého urobiť šťastným a pekným. Jednoducho, nie sme borovička.

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na niečo zaujímavé z CISCO rodinky.

CISCO rad telefónov CP9800

Cisco prináša štyri nové modely telefónov a jeden rozširujúci modul (KEM). Súčasťou každého telefónu je novo vydaný softvér PhoneOS, ktorý zjednodušuje používanie a dopĺňa portfólio videí so zariadeniami RoomOS, ktoré poskytujú bezproblémové využitie od pracovného stola až po zasadacie miestnosti. Rad 9800 kombinuje bezpečné podnikové hovory, stretnutia, rezervácie stolov a núdzové upozornenia v jednom zariadení. Pre každú funkciu si nemusíte kupovať špeciálne licencie – všetky funkcie sú zabudované do každého telefónu.

Pre ďalšie zjednodušenie – môžete použiť jedno zariadenie pre Cisco Unified Communications Manager (CUCM), Webex Calling, Broadworks alebo iné cloudové platformy tretích strán. Popri CISCO rozsiahlom portfóliu telefonických stolových zariadení má séria 9800 jedinečnú pozíciu na trhu, aby pomohla transformovať pracovisko preklenutím priepasti medzi hybridnou prácou, telefonovaním a stretnutiami.

Viac nájdete na https://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/collaboration-endpoints/ip-phones/desk-phone-9800-series-ds.html .

Dúfame, že aj dnes sme Vám priniesli niečo podnetné a zároveň aj pomohli k lepšej nálade.