Ahojte priatelia! Leto je v plnom prúde. Kto doma nemá klímu, radšej ráno frčí do kancelárie. Pre tých, čo dochádzajú autom, skončili dobré časy dať si na raňajky pivo a dve poldeci proti krívaniu. Pritom čím iným by sa telo dalo schladiť lepšie, ako jedným oroseným? Ranné fúkačky sú bežné a polícia nemá zľutovanie. A keby len polícia, ani partnerky. Psychiatri zistili, že čoraz viac mužov trpí tzv. syndrómom nedoceneného alkoholika. Pritom by podľa nich stačilo málo. Keby nás partnerky občas pochválili, keď sa po akcii vraciame nadránom domou neistým krokom. Na druhej strane je potrebné povedať, že nie všetci chlapi pijú alkohol. Niektorí sú pod „papučou“. Takých je ľahko spoznať. Zbierajú slivky na lekvár alebo jablká na kompót.

Konflikt na Ukrajine vraj môže trvať roky. Neviem čo horšie by sa mohlo stať. Jeho následky už cítime všetci. Ceny potravín utešene rastú. To by na druhej strane mohlo pomôcť všetkým takým ako ja. Už dlho sa snažím zhodiť zopár kíl (slovom 30). Kedysi som mal pri nákupe dilemu. Kúpim si pivo alebo chlieb? Teraz je to jednoznačné. Kto by kupoval drahý chlieb. Plyn je drahší ako obličky. Jeho prietok nám bývalý veľký brat škrtí čoraz viac. Oni si kedysi mysleli, že u nás budú naveky. Nevyšlo im to. My sme si v „dobrých“ časoch mysleli, že nám budú púšťať lacný plyn naveky. Tiež nám to nevyšlo. O cene benzínu a nafty ani nehovorím. Aj keď ja som až tak zdraženie pohonných hmôt nepocítil. Vždy tankujem za tridsať EUR. Akurát že musím navštíviť pumpu viackrát denne.

Ten, čo si o sebe myslí že je lepší ako švajčiarsky nožík (čo dokáže všetko), povedal že učiteľom je možné zvýšiť platy. Keď sa zvýšia dane za alkohol, tabak a herne. Asi nečítal Švejka. „Vláda, která zdraží pivo, padne.“ Toho sa nebojím, ale obávam sa, že učitelia budú v školách viesť deti k alkoholizmu, fajčeniu a hazardu. Veď čo sa v mladosti naučíš…. Takto si pedagógovia zabezpečia financie na zvýšené platy aj do budúcnosti. Asi sa vrátia tie staré zlaté časy, keď som dostal poznámku do žiackej knižky: „Váš syn ako jediný vzal na školský výlet fľašu pálenky. Ďakujeme.“

Ešte na margo Ruska. Čítal som, že u nich nie je sloboda prejavu. Podľa mňa to absolútne nie je pravda. V Rusku skôr vôbec neexistuje sloboda po prejave. Viete, že Rusi konečne našli vinníka pádu jednej z ich družíc? Podľa nich to bol Isaac Newton s jeho gravitačným zákonom.

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na niečo užitočné pre Vašu prácu.

WIFI sieť, ktorá má správne fungovať, začína správnym dizajnom!.

V Asbise sme zaobstarali profesionálny spektrálny Wi-Fi analyzátor Ekahau Sidekick spolu so softwarom na vyhodnocovanie „on-site“ meraní Ekahau Survey. Jeho využitie je možné na plánovanie Wi-Fi dizajnu skôr, než pôjdete na inštaláciu. Viac: https://testcisco.asbis.sk/2022/05/prinasame-vam-moznost-zapozicat-si-profesionalny-spektralny-wi-fi-analyzator-od-firmy-ekahau/ .

CISCO Live

Ako isto mnohí z Vás viete, prebehol Cisco Live US. Posielam zopár užitočných noviniek, ktoré boli predstavené:
⁃ Nový rad Wifi 6E AP, ktorý je jednotný pre Catalyst Wireless a rovnako tak pre Meraki
⁃ Možnosť monitoringu Catalyst 9200, 9300, 9500 z Meraki Dashboardu –

⁃ Možnosť manažovať a konfigurovať Catalyst 9300 switch z Meraki Dashboardu (feature set rovnaký ako MS390 )

Dúfame, že sme Vám nielen pomohli k zlepšeniu nálady, ale zároveň aj priniesli niečo zaujímavé.