Cisco UCS so škálovateľnými procesormi Intel Xeon štvrtej generácie

Cisco a Intel majú za sebou dlhú históriu spoločných inovácií a spolupráce, ktorá zahŕňa mnohé významné technologické zmeny vrátane 5G, internetu vecí a transformácie dátových centier. V tejto poslednej oblasti Cisco a Intel spolupracujú od roku 2009 na predefinovaní kategórie serverových počítačov prostredníctvom prelomových možností v Cisco Unified Computing System (UCS). V roku 2021 Cisco a Intel spoločne dodali servery UCS M6 v apríli, po čom v júni rýchlo nasledovalo predstavenie vysoko modulárneho a na budúcnosť pripraveného UCS X-Series.

Dnes opäť nastavujeme latku 7. generácie serverov UCS C-Series a X-Series, ktoré budú poháňané procesormi Intel Xeon Scalable štvrtej generácie. V skutočnosti existujú dva prvky toho, čo Cisco a Intel poskytujú. Po prvé, poskytujeme našim zákazníkom väčšiu flexibilitu a vyšší výkon pre moderné pracovné zaťaženie s novými servermi C-Series a X-Series. Po druhé, poskytujeme zrýchlenie aplikácií bez kompromisov podporou Intel Data Center GPU Flex Series v našej technológii UCS X-Series Fabric, čo umožňuje zákazníkom podporovať širšiu škálu rýchlo sa vyvíjajúcich a čoraz náročnejších úloh.

 

Riešenie najčastejších problémov IT

Naším oznámením priamo riešime dva hlavné problémy, s ktorými sa dnes potýka prakticky každá podniková IT organizácia. Prvým je skutočnosť, že podnikové pracovné zaťaženie je čoraz dynamickejšie a vyžaduje si rozsiahlu modernizáciu IT infraštruktúry. Prieskum spoločnosti Cisco navyše odhalil, že viac ako polovica zákazníkov, ktorých sme sa zúčastnili na prieskume, presúva svoje pracovné zaťaženie medzi prostrediami zapnutými a mimo neho na týždennej báze. To si vyžaduje riešenia, ktoré dokážu transformovať infraštruktúru aj operácie tak, aby bezpečne podporovali požiadavky pracovného zaťaženia, ako je umelá inteligencia (napr. strojové učenie), dátová analytika (napr. veľké dáta), úložisko (napr. SDS) a efektívne výpočty (napr. infraštruktúra virtuálnych desktopov).

Druhou obavou je rastúca kontrola IT organizácií, ktorým čelia, aby boli udržateľnejšie vo svojich prevádzkach prostredníctvom energeticky efektívnejšej infraštruktúry a pokročilých systémov monitorovania a riadenia. V skutočnosti spoločnosť Gartner uviedla udržateľnosť ako svoj hlavný strategický technologický trend pre rok 2023 a poznamenala, že spoločnosti musia „viac investovať do inovatívnych riešení, ktoré sú navrhnuté tak, aby uspokojili dopyt po ESG, aby splnili ciele udržateľnosti“.

UCS a Intersight sa opäť postavili pred výzvu

Táto nová trieda serverov UCS novej generácie spolu so zjednodušenými IT operáciami, ktoré umožňuje Cisco Intersight, pomáhajú zákazníkom vyriešiť oba problémy. Zákazníkom dávame viac možností v rámci portfólia UCS s dvojpäticovými 1RU/2RU rackovými servermi a dvoj- a štvorpäticovými modulárnymi výpočtovými uzlami X-Series, všetky založené na nových 4. GenIntel Xeon ScalableCPU.

Server a uzly UCS C-Series

Využívame tiež výhody modulárnej architektúry UCS X-Series pripravenej na budúcnosť tým, že pokračujeme v rozdeľovaní technológií a eliminovaní historických vynútených modernizácií/vysokozdvižných vozíkov pri prijímaní nových technológií. Schopnosť podporovať výpočtové uzly generácie M6 a M7 a rôzne GPU v uzloch PCIe v jednom šasi je dôkazom toho, že flexibilita modulárneho dizajnu UCS X-Series ponúka obrovské investície. ochranu. Táto flexibilita umožňuje UCS podporovať pokročilé technológie, ako sú DDR5, PCIe 5.0, Compute Express Link 1.1 (CXL) a teraz Intel Data Center GPU Flex Series. UCS X-Series, poháňaný a riadený spoločnosťou Intersight, môže efektívne podporovať moderné pracovné zaťaženie na architektúre blade serverov, ktorá bola historicky praktická len na serveroch v stojane.

 

Táto kombinácia výkonu, modularity a zjednodušenej spravovateľnosti prinesie množstvo presvedčivých prevádzkových a udržateľných výhod vrátane:

Schopnosť „urobiť viac s menej“ znížením počtu systémov s konsolidačným pomerom až 4:1 v porovnaní s predchádzajúcou generáciou serverov UCS pri podpore väčšieho počtu a novších typov pracovných záťaží.

Schopnosť redukovať počet komponentov, zariadení a kabeláže prostredníctvom novej architektúry UCS X-Series Fabric, ktorá môže poskytnúť až o 64 percent lepší výkon a o 31 percent nižšiu spotrebu energie oproti predchádzajúcim modelom pre vyššiu efektivitu a udržateľnosť.

Schopnosť dosiahnuť udržateľnosť prostredníctvom zásad a riadenia vo veľkom rozsahu prostredníctvom Cisco Intersight, ktorý zákazníkom poskytuje globálnu kontrolu nad zásadami udržateľnosti, ako aj vyladenú viditeľnosť a kontrolu nad ostatnými operáciami.

 

Pre viac informácií kontaktujte tím Cisco: [email protected]