Ahojte priatelia! Možno sa niekomu zdalo, že si konečne vydýchneme. Ale nie. Po pandémii, inflácii a zdražovaní tu zrazu máme vojnu. Miesto turistov je Slovensko plné utečencov. Mamičiek a detí, ktorým sa predčasne skončilo detstvo. Doteraz som si myslel, že detstvo končí vtedy, keď pred Tebou rodičia prestanú schovávať sladkosti a začnú schovávať pálenku.

Naša verejnoprávna STV na samotnom začiatku o ruskom bezprecedentnom vpáde do suverénnej krajiny neinformovala. To tak nahnevalo kamaráta, že sa chcel odhlásiť z poplatkov za verejno-právnu televíziu, keďže ju už nechcel viac pozerať. „Ale prístroj na to máte, preto musíte platiť“, dostal odpoveď. Tak potom žiadam o prídavky na deti. „Ale veď Vy nemáte deti“, odpovedal úradník. „No a čo, veď prístroj na ne mám“…, odpovedal kamarát.

Mesiac marec je tak trochu aj pamätný. Pripomíname si výročie vstupu do NATO. 29.3.2004 sme boli do tejto obrannej aliancie prijatí spolu s Bulharskom, Estónskom, Litvou, Lotyšskom, Rumunskom a Slovinskom. Pamätám akoby to bolo dnes, ako som si vtedy vydýchol a konečne odložil telefónne číslo na Chucka Norrisa. Povedal som si, že už ho nepotrebujeme. Teraz ho už týždeň hľadám. Nie žeby som NATO neveril, ako niektorí naši politici. Len tak pre istotu.

Viete, že v marci, konkrétne 9.3.1934 sa narodil Jurij Gagarin? Prečo ho spomínam? Predstavte si, že tento muž prestal fajčiť, piť a trénoval celých 11 rokov. A to všetko iba preto, aby strávil aspoň 108 minút mimo Sovietskeho zväzu. Takéto nutkanie má v súčasnom Rusku čoraz viac ľudí. Nemyslím tím samozrejme nutkanie prestať piť. Vladimír Vladimírovič by vraj chcel prinavrátiť stav v Európe spred rozpadu ZSSR. Zatiaľ sa mu tam podarilo vrátiť Rusko.

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na informácie užitočné pre Váš business.

Slovenská NASES vysúťažila nové technologické prostredie pre prevádzku modulov Ústredného portálu verejnej správy Slovensko.sk. Pôvodné plány počítaly s výdajmi vo výške 30 až 80 miliónov EUR (štandardne nadhodnotené?), aktuálne by podľa MIRRI nemali prekročiť 7,5 miliónov EUR. Tak aj u nás sa máme na čo tešiť. Či…?

Ako je to s bezpečnosťou videokonferencií a prečo si nemôžete byť istí ani v prípade, že poskytovateľ označuje komunikáciu za šifrovanú? Ako dosiahnuť naozaj privátne komunikácie na diaľku? To sú otázky, o ktorých sa pobavili Cisco experti Ivan Sýkora a Jaroslav Martan v ďalšom videu zo série CiscoExpertTip https://dxr.short.gy/NBvOM5 .

Na našej podstránke pribudol nedávno článok, tak sa môžete pri rannej kávičke začítať a dozvedieť sa novinky: https://testcisco.asbis.sk/2022/03/co-je-nove-vo-webexe-februar-2022/

Akcie CISCO alebo k meraki či SMB nájdete aj na ASBIS webe: https://testcisco.asbis.sk/ alebo píšte na [email protected] .

Dúfame, že sme Vám pomohli k pozdvihnutiu nálady, ale zároveň aj priniesli niečo užitočné.

 

Milí priatelia, veríme, že vás obšťastník pobavil. Prosíme, berte na vedomie, že obšťastník neodzrkadľuje názory a hodnoty spoločností Cisco a Asbis. Zdieľame ho s vami, aby spestril váš pracovný čas a priniesol dobrú náladu všetkým, ktorým je humor nášho obľúbeného kolegu Džejdžeja sympatický.

 

Váš Asbis tím