Ahojte priatelia, máme tu úplne nový rok 2022. Na jeho začiatku by som vám všetkým chcel popriať hlavne veľa zdravia a pozitívnych zážitkov. Keď som si želal čo najviac pozitívneho aj ja, netušil som, že to príde tak skoro. A už vôbec nie, že to bude vo forme výsledku môjho PCR testu. Našťastie chuť som nestratil. Aspoň nie na pitie. Jasné, poviete si, aké môžu byť pozitívne správy v tejto dobe? Inflácia narastá, benzín či potraviny sú čoraz drahšie, plyn a elektrina ani nehovoriac. Nebuďme takí negatívni. Výplaty zostali zatiaľ rovnaké, aspoň niekde máme stabilitu. Okrem toho môžeme jednoznačne konštatovať, že naša súčasná vláda, ako prvá v histórii, dokázala zariadiť, že sa deti tešia do školy, ľudia do práce a skoro všetci na voľby.

Sviatky sú za nami. Niekto hovorí „škoda“, niekto „vďakabohu“. To asi podľa stupňa vytriezvenia a pribratia na váhe. Ja len ľutujem jedno. A to, že traja králi prišli za Jezuliatkom naraz. Predstavte si, že by chodili každý druhý deň po jednom. Miesto jedného dňa voľna by sme mali tri.

Bilancovať rok 2021 nie je jednoduché a tak sa do toho ani nepustím. Rok 2020 bol jednoznačnejší. Ukázal, že Číňan so „soplíkom“ môže byť nebezpečnejší ako Arab s ruksakom. Ale rok 2021? Pozitíva, negatíva…všetko sa to zlialo. Cítime zároveň radosť, že je za nami, ale aj žiaľ, že bol plný tragédií. Pocity z neho môžete mať zmiešané ako keby Vaša svokra havarovala na Vašom novom aute. Môžeme to porovnávať skoro až s pocitmi na konci vojny.  Stará mama spomínala, že sa môj starý otec vrátil po vojne s jednou nohou. Bolo to smutné. Ešte smutnejšie vraj bolo, že sa nikdy nezistilo, komu patrila.

Nezabúdajte, že základ vnútornej spokojnosti je plniť si priania. To vôbec nemusí byť nemožné. Ja, keď som bol dieťa, som chcel naozaj hrozne vedieť hrať na gitaru. Teraz, po rokoch tréningu, tvrdej driny a odhodlania, sa mi splnil detský sen. Naozaj viem hrozne hrať na gitaru. Hlavné je veriť si a mať priateľov. Najlepšie reálnych. Ak máte virtuálneho priateľa, asi budete schizofrenik. Avšak, ak ho má aj veľa ľudí okolo Vás, tak potom ste v poriadku. To bude náboženstvo. Síce aj v ňom môže viera pokrivkávať. Viď. príklad: jedným z najväčších prejavov nedôvery v boha je bleskozvod na kostole.

Záverom malá rada. Musíme sa každý zamerať v tomto roku na niečo aktuálne, čo môžeme spraviť pre druhých, ako aj pre seba. Chceme vyriešiť nejaké problémy? Určite nájdeme východiská. Tým však nie je návšteva u psychológa. To môžete ísť rovno na diskotéku do Hriňovej. Tiež sa Vás tam každý opýta: „Máš nejaký problém?“. Napríklad, trápi Vás, že Vám chýbajú peniaze? Poradím Vám ako ušetriť ročne milión. Stačí si denne odložiť 2739,72€. Chcete okúzliť ženy? Vyskúšajte to humorom, inteligenciou, alebo vypracovanou postavou. Ak z toho nič nemáte, nevadí. Využite kreditku. Hľadáte odpoveď na otázku, kde končí láska, ktorá ide cez žalúdok? Stačí sa v duchu dostať na koniec tráviacej sústavy. Pristihla Vás partnerka pri nevere? Skúste jej to odpustiť.

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na informácie užitočné pre Váš business.

Prehľady udalostí minulého roku pochopiteľne zostavujú okrem médií či analytikov tiež dodávatelia. Medzi tie relevantnejšie je možné zaradiť aj rekapituláciu bezpečnostných udalostí roku 2021 od Cisco Talos. Jej českú verziu si môžete prečítať na https://www.itbiz.cz/clanky/cisco-talos-bezpecnostni-prehled-roku-2021 .

Akcie CISCO alebo k Meraki či SMB nájdete aj na ASBIS webe: https://testcisco.asbis.sk/ alebo píšte na [email protected] .

Dúfame, že sme Vám pomohli k lepšej nálade, ale zároveň aj priniesli niečo povzbudivé.

 

 

Milí priatelia, veríme, že vás obšťastník pobavil. Prosíme, berte na vedomie, že obšťastník neodzrkadľuje názory a hodnoty spoločností Cisco a Asbis. Zdieľame ho s vami, aby spestril váš pracovný čas a priniesol dobrú náladu všetkým, ktorým je humor nášho obľúbeného kolegu Džejdžeja sympatický.

 

Váš Asbis tím