Ahojte priatelia, vplyv ozónovej diery vidíme nielen v aktuálnych správach o klimatických zmenách z Glasgowa, ale aj na covid mape Slovenska. Farby okresov tmavnú a do čiernej sa ich zahalilo už viac ako dvadsať. Spojené štáty vydali najvyššiu výstrahu pred cestovaním na Slovensko. Zaradili nás do rovnakej kategórie ako Burkina Faso a Rusko. Myslím si že africký štátik sa voči tomu ohradí. Nebudú radi, ak ich niečo s nami bude spájať. S Ruskom nás toho spája viac. Tento mesiac si budú pripomínať Veľkú októbrovú socialistickú revolúciu. To, že si v novembri pripomínajú októbrovú udalosť, jasne ukazuje, že žijú v minulosti. Bohužiaľ, keď vidím najnovšie volebné preferencie, tak sme tam s nimi.

Microsoft uviedol na trh verziu Windows 11. Neviem či si dobre pamätám, že chcel skončiť pri verzii 10 a ďalej ju len aktualizovať. Ak áno, tak to už neplatí. Nový W11 umožňuje spúšťanie aplikácií pre OS Android a lepšie ovládanie hlasom. Takže jabĺčkari, traste sa. Strachom, či skôr smiechom..?

V ČR obvinili trojicu páchateľov podvodov pri on-line predajoch tovaru cez fiktívne e-shopy. Zaujímavé na tom je, že dvaja z nich boli počas páchania podvodov vo väzení. To je pekný príklad, že začať s „biznisom“ sa dá kedykoľvek a kdekoľvek.

Facebook postihol pred časom rozsiahly výpadok. Zistilo sa, že to prispelo k výraznému nárastu odoslaných SMS, rádovo až o stovky percent. To znamená, že keď by zároveň padli aj mobilné siete, možno by sme sa vrátili k najstaršej forme komunikácie a začali by sme sa spolu rozprávať a dať tak najavo čo cítime. Veľa z nás zažilo, že v súčasnosti povedať „milujem ťa“ je ťažké. Povedať „prepáč“ môže byť ešte ťažšie a povedať „už mi nenalievaj“ prakticky nemožné.

Chcem vás upozorniť na zdražovanie nielen CISCO produktov, ale aj základných potravín. Minule som si bol dať obyčajné malé raňajky v bufete a 10 EUR bolo fuč. A to som mal len sedem rumov a pivo. Dal by som si aj rožok, ale už som viac pri sebe nemal. Keď som prišiel opäť hladný domov, zistil som že aj detské piškóty môžu mať upokojujúce účinky. Malá rada: použite na ich namáčanie miesto čaju vodku. Inak, keď sme už pri stravovaní, všimli ste si, že kebab má v poslednom čase inú chuť? Zisťoval som prečo. Už viem. Turci si kvôli korone začali umývať ruky.

A ešte jedna rada pre milovníkov rybacích špecialít. Daj si rybu, zasýtiš sa na hodinu. Vygoogluj si rybu a reklamy na ryby sa Ti budú zobrazovať po celý zvyšok života.

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na aktualitu od spoločnosti CISCO:

SecureX – rýchly, jednoduchý na obsluhu a zadarmo

Je bezplatná bezpečnostná platforma Cisco SecureX XDR? Alebo skôr SOAR? Dokáže vyriešiť rovnaké problémy ako SIEM alebo TIP? Odpoveď na všetky tieto otázky je ÁNO!  Viac informácií nájdete v príspevku: https://blogs.cisco.com/security/threat-intelligence-in-securex-fast-free-or-easy-pick-any-three .

Akcie CISCO alebo k Meraki či SMB nájdete aj na ASBIS webe: https://testcisco.asbis.sk/

https://online.asbis.sk/default.asp?inc=userfiles%2Fsites/cisco/cisco-meraki-smb-9-2021.html

alebo píšte na [email protected] .

Dúfame, že sme Vám pomohli k lepšej nálade, ale zároveň aj priniesli užitočné informácie pre Váš business.

 

Milí priatelia, veríme, že vás obšťastník pobavil. Prosíme, berte na vedomie, že obšťastník neodzrkadľuje názory a hodnoty spoločností Cisco a Asbis. Zdieľame ho s vami, aby spestril váš pracovný čas a priniesol dobrú náladu všetkým, ktorým je humor nášho obľúbeného kolegu Džejdžeja sympatický.