Ahojte priatelia,

tak a máme po lete. Na rozdiel od iných máme na Slovesnku veľké šťastie, že teraz nesedíme niekde v hurikánovej oblasti, kde sa začala sezóna. Do kolísky jazzu – New Orleans by som teraz necestoval. To, že hurikánom začali počas druhej svetovej vojny dávať ženské mená, nebola vôbec náhoda. Vtedajší vojenskí meteorológovia im dávali mená svojich manželiek či frajeriek. Niekto si myslí, že im nechýbal zmysel pre humor. Ja by som ich nazval realistami. Už je to raz tak. Ak niekde vtrhne rozzúrená žena, môžeme očakávať iné vetry.

Sledovanosť očkovacej lotérie dosiahla nové rekordy. Aj napriek tomu, že jeden zo známych slovenských politikov vyhlásil, že pôvodne vyhlásený pôvodný cieľ nebol v skutočnosti pôvodný cieľ. My, čo sme vyrástli na rozprávkach s hláškami: „Odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil“, mu to žerieme aj s navijákom. Chlieb a hry bola dobrá zásterka na získanie si priazne ľudu už počas úpadkového obdobia Rímskej ríše. Dúfam, že to so Slovenskom skončí lepšie.

Poďme sa pozrieť na skutočné ľudské problémy. Najnovšia štúdia dokázala, že ľudia jedia banány častejšie ako opice. Čo sa mňa týka, určite je to pravda. Už si ani nepamätám, kedy som naposledy jedol opicu. Psychológovia tvrdia, že rodičia by sa mali viac rozprávať s deťmi o vzniku života. Počas môjho detstva to bolo iné. Ako dnes si pamätám, že som prišiel za otcom a spýtal sa ho či je pravda, že ma našli v záhrade medzi kapustou. „Áno“, povedal. „A včera pri smetiakoch a predvčerom pri garáži. Už by si mal prestať chľastať.“ Tak veru, kedysi boli rodičia k deťom úprimnejší. A najnovší poznatok: Ak ste zaočkovaní a pípate pri odchode z obchodu, mali by ste prestať kradnúť.

Záverom by som chcel upozorniť, že nie všetkému, čo si prečítate na internete, je potrebné veriť. Slovenská vláda už má dávnejšie návrh, ako zriadiť špeciálny systém na boj proti hoaxom. Niektorým však nepomôže ani to najhoršie čo vymyslia. Ústami nedávno zosnulého pána Lasicu: „Pamätáte si na časy pred internetom? Keď sme si mysleli, že za ľudskú hlúposť môže nedostatok prístupu k informáciám? Tak v tom to evidentne nebolo….“

Aj v tomto obšťastníku by sme Vás chceli upozorniť na aktualitu od spoločnosti CISCO:

Ako na pružný a odolný podnik?

Už nestačí len monitorovať systémy, ktoré poháňajú aplikácie. Dnes musíme monitorovať celú podnikovú infraštruktúru a zaistiť si tak úplnú viditeľnosť. Tá totiž umožní IT tímom rýchlo reagovať na najrôznejšie kontexty a problémy. Čím viac vidíte, tým viac riešite. Čím viac riešite, tým viac automatizujete. A čím viac automatizujete, tým pružnejší a odolnejší je celý váš podnik.  Viac nájdete v článku https://blogs.cisco.com/perspectives/need-to-reimagine-your-applications-see-more-to-solve-more .

Akcie CISCO nájdete aj na ASBIS webe: https://online.asbis.sk/default.asp?inc=userfiles%2Fsites/cisco/webex-10za10-07-2021.html&utm_source=asbishomepage&utm_medium=akcia&utm_campaign=Cisco10za10webex290721 alebo https://online.asbis.sk/default.asp?inc=userfiles%2Fsites/cisco/cisco-meraki-smb-2-2021.html&utm_source=ciscohomepage&utm_medium=akcia&utm_campaign=Merakikauflandpoukazky040221 alebo píšte na [email protected] .

Dúfame, že sme Vám pomohli s duševnou hygienou, ale zároveň aj priniesli užitočné informácie pre Váš business.

Milí priatelia, veríme, že vás obšťastník pobavil. Prosíme, berte na vedomie, že obšťastník neodzrkadľuje názory a hodnoty spoločností Cisco a Asbis. Zdieľame ho s vami, aby spestril váš pracovný čas a priniesol dobrú náladu všetkým, ktorým je humor nášho obľúbeného kolegu Džejdžeja sympatický.